Romanii vor putea cumpara actiuni Facebook la Bucuresti

0
14

Mark Zuckerberg - Facebook

Bursa de la Bucuresti (BVB) intentioneaza sa aduca pe sistemul alternativ de tranzactionare actiunile Facebook, cea mai asteptata listare de catre investitorii din toata lumea.

Facebook ar putea lansa anul viitor o oferta publica initiala cu o valoare estimata la circa 10 miliarde de dolari, una dintre cele mai mari derulate vreodata.

„Nu in mod intamplator am marit programul de tranzactionare pe sistemul alternativ de tranzactionare (ATS). Dorim sa aducem titluri americane si trebuie sa avem o perioada mai mare de timp in care acestea sa se poata tranzactiona. Unul dintre aceste nume este Facebook. Vrem sa se listeze la Bucuresti in acelasi moment in care va avea loc listarea si la New York”, a declarat azi Stere Farmache, presedintele BVB, in cadrul seminarului EU-COFILE, organizat de BNR, Alpha Bank si Asociatia Romana a Bancilor (ARB) la Sinaia in perioada 7-10 decembrie.

Agitatia creata in ultimii ani in jurul retelei de socializare care a ajuns la 800 milioane de utilizatori i-a determinat pe unii brokeri sa sune inca de pe acum persoane din Romania pentru a le convinge sa cumpere actiunile Facebook.

Compania nu a anuntat inca oficial cand va lansa oferta de actiuni sau alte detalii legate de aceasta. Listarea la Bucuresti va fi o simpla cotare tehnica si se va alatura celorlalte companii straine pe care Bursa le-a adus in ultimii ani. Pe sistemul alternativ al BVB se tranzactioneaza in prezent actiunile unor companii precum Daimler, E.ON, Bayer, Adidas sau Deutsche Telekom.

Wall Street Journal scria la finele lunii noiembrie, citand persoane apropiate companiei Facebook, ca lansarea ofertei publice initiale (IPO) este estimata sa aiba loc in aprilie-iunie 2012. Actionarii actuali , dintre care cel mai important este Mark Zuckerberg, CEO-ul şi fondatorul Facebook, care detine 24% din actiuni, spera ca oferta de actiuni va evalua compania la peste 100 miliarde de dolari, citeaza Antena3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.