Cea mai rapida masina electrica din lume a fost creata de Americani

0
14

Detroit Electric SP 01

O companie americana intentioneaza sa lanseze pe piata cel mai rapid model electric de productie din lume, cu un timp de accelerare de la 0 la 100 km/h de 3,7 secunde. Cu o putere totala de 201 cai, noul Detroit Electric SP:01 “imprumuta dedesupturile” lui Lotus Exige S.

Cel mai rapid autoturism electric de serie se numeste Detroit Electric SP:01 si realizeaza sprintul de la 0 la 100 km/h in numai 3,7 secunde. Masina are la baza modelul Lotus Exige S.

Modelul va fi introdus in productie de serie in anul 2014 si vine cu o serie de specificatii notabile: fibra de carbon, motor electric performant, o garantie de 30.000 de mile, echivalentul a 50.000 kilometri si o autonomie de 300 de kilometri.

Puterea va fi transmisa prin intermediul unei cutii de viteze cu patru rapoarte, care vor fi alese in functie de asteptarile soferului. Acumulatorii provin din industria aeronautica si au o capacitate de 37 kWh. Bateriile pot fi incarcate in putin peste patru ore, iar autonomia este sustinuta de sistemului de franare regenerativa.

Compania estimeaza o cifra de productie de 2.500 de unitati pe an, modelul fiind destinat in special pietei americane. Planurile americanilor nu se opresc aici, casa auto intentionand sa mai lanseze modele noi pana la sfarsitul anului viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.