Bilantul tragic al virusului EBOLA

0
25

EBOLA

Pe măsură ce apar noi cazuri de infecţie cu unul dintre cele mai ucigaşe virusuri din lume, Ebola, autorităţile sanitare din întrega lume trag semnalul de alarmă privind agravarea situaţiei. Ebola riscă să ajungă pe toate continentele, cele mai recente cazuri privind şi continentul European, care nu a aavut precent până în prezent.

Sâmbătă se raportase de către autorităţi chiar şi în România un caz suspect de virusul Ebola. Până în prezent, potrivit statisticilor oficiale ale OMS, Ebola a provocat peste 932 de decese în Africa. De asemenea, în perioada 2 – 4 august, au fost înregistrate 45 de cazuri, iar 108 cazuri noi au fost înregistrate în Guineea, Liberia, Sierra Leone şi Nigeria.

În total, 1.711 cazuri se înregistrează în aceste ţări: 495 în Guineea (inclusiv 363 de decese), 516 în Liberia (inclusiv 282 de decese), 691 în Sierra Leone (inclusiv 286 de decese), şi nouă în Nigeria (inclusiv un deces), potrivit statisticilor.

Epidemia a izbucnit la începutul anului în Guineea, după care s-a răspândit în Liberia, apoi în Sierra Leone.

OMS recomandă impunerea de restricţii de călătorie şi revizuirea schimburilor comerciale cu Guineea, Liberia, Sierra Leone şi Nigeria.Virusul Ebola se transmite prin contact direct cu sângele, lichidele biologice sau cu ţesuturile persoanei infectate, precum şi cu instrumente medicale pe care au ajuns fluidele corporale infectate, scrie RomaniaTV.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.