Grecia ingheata privatizarile

Grecia

O dată cu acest anunţ, Alexis Tsipras, noul premier al Greciei, a ţinut să-i liniştească pe creditorii ţării că Grecia îşi va achita datoriile faţă de cei care au împrumutat-o.

Totodată, Tsipras a spus că va negocia cu creditorii internaționali asupra programului de asistență financiară a Greciei, de 240 miliarde de euro (270 miliarde de dolari), potrivit BBC.

Noul premier al Greciei, Alexis Tsipras, a anunţat că Grecia, ţară profund afectată de măsurile de austeritate după ce a fost la un pas de a intra în faliment, dar a fost salvată de creditorii internaţionali, îngheaţă privatizările.

Tsipras le-a promis, miercuri, alegătorilor săi că va lua “măsuri realiste” pentru redresarea economiei și s-a angajat să lupte împotriva corupției.

“Nu vom intra într-un conflict mutual distructiv, dar nu vom continua politica de înrobire”, a declarat Tsipras în faţa guvernului său, adăugând că “renegocierea datoriei Greciei va consta în găsirea unei soluții viabile, corecte, în beneficiul tuturor”, a explicat premierul, fără a da și alte detalii, scrie RomaniaTV.net

Leave a Reply

Your email address will not be published.