Israelul a cumparat bombe antibuncar

0
6

Bombe Antibuncar

Statele Unite au autorizat vânzarea a 55 de bombe antibuncăr puternice către Israel, a anunţat vineri revista Newsweek, citată de AFP.

Israelul a cerut încă din 2005 să i se furnizeze aceste bombe GBU-28 cu capacitate mare de penetrare, capabile să distrugă un buncăr subteran. Dar Pentagonul a blocat atunci proiectul, temându-se că Israelul va transfera tehnologia Chinei, afirmă Newsweek.

Preşedintele George W. Bush l-a informat în cele din urmă pe premierul israelian Ehud Olmert că bombele vor fi livrate în 2009-2010, potrivit Newsweek, care citează oficiali americani şi israelieni sub acoperirea anonimatului.

Vânzările de arme în străinătate fac obiectul unei notificări publice în Congres, care are autoritatea de a le bloca.

Dacă pe site-ul de Internet al Agenţiei pentru cooperare în domeniul apărării şi securităţii (DSCA), care se ocupă de vânzarea de armament american, nu apare nicio urmă privind vânzarea celor 55 de bombe, o autorizaţie de vânzare a acestor bombe a fost comunicată de DSCA la 3 august 2007.

“Nu vom face comentarii”, a declarat la rândul său purtătorul de cuvânt al Pentagonului, George Little, care a declarat că Statele Unite rămân angajate în a ajuta Israelul să îşi menţină superioritatea militară în regiune, citeaza Antena3.


Radio Noise Romania este alaturi de tine noi ne auto finantam din publicitatea de pe site dar 70% din cititori au AdBlock si am ales sa avem si link donatii, si tu ne poti sustine aceasta initiativa

De acum esti la curent cu tot ce se intampla aplicatia Stirile Radio Noise Romania este in Magazin Play (Google Play) Stirile Radio Noise Romania in Magazin Play

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.