Proteste de amploare la Madrid

0
1

Proteste

Protest de amploare la Madrid, unde mii de oameni au ieşit pe străzile capitalei spaniole pentru a-i cere premierului să convoace un referendum. Motivul: cetăţenii sunt de părere că platforma de reforme pe care o aplică guvernarea este diferită de cea prezentată la alegeri.

Mii de oameni, reprezentanţi a peste 150 de sindicate, s-au adunat în piaţa Colon din Madrid pentru a-i cere premierului să convoace un referendum.

“Noi sperăm ca în urma acestui protest Mariano Rajoy să ne asculte, să ia aminte şi să convoace un referendum. Deoarece el pune în aplicare un program de reforme diferit de cel cu care s-a prezentat la alegeri. Aşadar, politica de reformă nu mai are legitimitate. De aici vine şi necesitatea referendumului. Poporul spaniol este cel care trebuie să decidă dacă este de acord cu această politică”, a declarat Cayo Lara, lider “Stânga Unită”.

Guvernul condus de Mariano Rajoy a adoptat o serie de măsuri de austeritate menite să reducă deficitul bugetar al ţării cu 65 de miliarde de euro până în 2014, ne relateaza RTV.net


Radio Noise Romania este alaturi de tine noi ne auto finantam din publicitatea de pe site dar 70% din cititori au AdBlock si am ales sa avem si link donatii, si tu ne poti sustine aceasta initiativa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.