TEROARE IN PARIS, PESTE 120 de MORTI

0
28

Paris

Parisul retrăiește coșmarul terorismului, de data aceasta într-un atac fără precedent. Vineri seara au avut loc mai multe atacuri armate, aparent coordonate, explozii în apropiere de Stade de France, unde se desfășura meciul amical Franța-Germania, și o luare de ostatici într-o sală de spectacole. Sunt peste 100 de morți.Au fost cel puțin șapte atacatori, dintre care patru în sala de spectacole Bataclan și cel puțin trei în apropiere de Stade de France.

Patru persoane au murit la Stade de France, dintre care cel puțin trei sunt teroriști, a anunțat oficialul. De asemenea, alți patru suspecți au murit la Bataclan. Trei dintre ei s-au aruncat în aer.Tensiune mare în jurul sălii de concerte Bataclan, din estul Parisului, unde este în curs de desfășurare o luare de ostatici. Girofare ale poliției și pompieri. Rafale și deflagrații multiple: forțele de ordine încep asaltul.

Oamenii sunt lipiți de telefoane, își caută cu disperare rudele. Sunt ținuți la distanță de forțele de ordine. De departe, se văd numai câteva zeci de persoane, adesea acoperite cu o pătură, escortate de poliție într-o cafenea din cartier. Pe Twitter, zeci de persoane postează fotografii și dau numele prietenilor sau rudelor care erau în sala de spectacol, întrebându-i pe ceilalți utilizatori ai rețelei dacă au vești despre ele.

Martorii au povestit că indivizii au început să tragă încă de la intrare. Au tras în plin, în mulțime, strigând „Allah Akbar”. A fost un infern interminabil. Cartierele din estul parizian, unde sunt numeroase baruri foarte frecventate în weekend, au fost scena principală a atacurilor de vineri seara. Foarte repede, ele au fost izolate de forțele de ordine. Armata a venit și ea în ajutor pentru a securiza zone. Legiștii încep să lucreze, scrie Digi24.ro

Parerile sunt impartite dar daca stam sa ne gandim printre refugiati oare nu mai exista si atacatori.Suntem alaturi de colegi nostri din Franta.In Franta presedintele Hollande a decretat Starea de Urgenta, a fost adusi 1500 de solati, Belgia, Olanda si Franta au inchis granitele, pentru cei care doresc sa ia legatura cu Ambasada Romaniei de la Paris puteti suna la +33 (0) 68 07 13 729.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.