5 miliarde de oameni au telefon mobil şi 2 miliarde intră pe net

0
13

Incă de la începuturile sale, internetul a cunoscut a creştere constantă şi susţinută a numărului de utilizatori, ajungând la nivel global de la un modest 250 milioane în anul 2000, la nu mai puţin de 2.08 miliarde de utilizatori la sfârşitul anului 2010.

Informaţiile furnizate de International Telecommunication Union (ITU), agenţie aflată în subordinea Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), arată că în prezent aproximativ o treime din populaţia planetei beneficiază de acces la internet într-o formă sau alta. Dintre aceştia numai 555 milioane dispun de o conexiune fixă la internet şi 950 milioane de utilizatori folosesc serviciile de tip mobile internet.

Poate şi mai impresionant este numărul de subscribţii pentru reţelele de telefonie mobilă. Numărul de telefoane mobile active a urcat de la un modest 500 de milioane în anul 2000, la mai mult de 5 miliarde de terminale în anul 2010. Trebuie ştiut totuşi că ceastă cifră nu reflectă neapărat numărul real de utilizatori, ci doar numărul de telefoane mobile active în prezent la nivel global.

Aceste cifre record nu fac decât să confirme încă odată dorinţa oamenilor de informare, comunicare şi interconectare, tendinţă care a rezultat în profituri imense pentru deţinătorii marilor reţele de socializare şi operatori de telefonie mobilă din lumea întreagă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.