Cate radiatii emite un telefon mobil

0
14

Radiatii telefon mobil

SAR (Specific Absorption Rate) arată masura în care energia degajată de undele radio, numite popular radiaţii, este absorbită de corpul uman expus câmpului electromagnetic emanat de telefonul mobil.

SAR poate fi exprimată atât ca o valoare medie pe ansamblul întregului corp, cât şi pe o anumită porţiune a corpului.

Intrarea pe piaţa europeană a produselor electrice şi electronice este liberă şi nu este necesară obţinerea unei certificări sau omologări anterior introducerii pe piaţă.

Producătorul are însă obligaţia de a verifica conformitatea produselor în cadrul unor laboratoare acreditate şi de a pune la dispoziţia autorităţilor din ţările europene în care îşi distribuie produsele suficiente dovezi că acestea respectă cerinţele esenţiale prevăzute în legislaţie.

În România, conformitatea acestor produse cu Directiva Compatibilitate Electromagnetică şi cu Directiva R&TTE (Radio and Telecommunications Terminal Equipment) este supravegheată de ANCOM prin verificarea documentelor care le însoţesc: declaraţia de conformitate, marcajul CE şi rapoartele de încercări privind îndeplinirea cerinţelor esenţiale prevăzute de reglementările în vigoare (referitoare la compatibilitatea electromagnetică, protecţia sănătăţii şi siguranţei utilizatorului şi a oricărei alte persoane, precum şi la utilizarea eficientă a spectrului în cazul echipamentelor radio).

Atunci când, în urma verificărilor administrative, pentru unele produse există prezumţia de neconformitate, se verifică dacă produsul este conform cu cerinţele esenţiale prin măsurări în laborator. Dacă echipamentele verificate nu sunt conforme, ANCOM cere producătorului sau importatorului aducerea produsului în stare de conformitate sau retragerea de pe piaţă. ANCOM poate, de asemenea, aplica amenzi contravenţionale, RomaniaTV.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.