Cum rulezi Android pe PC

0
13

Android on PC

Ca în orice altă situaţie, nu toate posibilităţile de a rula Android pe PC sunt la fel de performante şi nu toate sunt capabile să profite la maxim de configuratia voastră hardware. De asemenea, există anumite computere care nu pot rula nativ Android, context în care Bluestacks reprezintă cea mai bună alternativă pentru a testa aplicaţii individuale de pe platforma creată de Google sistemul vostru cu Windows.

Prin intermediul Bluestacks, din câteva click-uri, instalaţi aplicaţii din Google Play şi porniţi respectivele aplicaţii de Android ca orice alte programe pe care le aveţi pe PC. Procesul prin care faceţi toate lucrurile să meargă e foarte intuitiv şi, cu toate că nu aveţi acces la întregul sistem de operare, acesta nu este neapărat un lucru rău. Momentan, alternativele nu sunt foarte stabile, iar dacă aveţi o fantezie cu Temple Run, de exemplu, şi alte jocuri destul de pretenţioase, aceasta s-ar putea să fie soluția ideală.

Bluestacks este gratuit şi rulează pe majoritatea notebook-urilor, desktop-urilor, hibridelor şi tabletelor cu o versiune recentă de Windows sau OS X.

Ca limitări, două sunt cele mai importante. În primul rând, Bluestacks nu rulează pe tablete cu Windows RT, deci dacă aveţi o astfel de jucărie aveţi ghinion. În al doilea rând, nu este bazat pe cea mai recentă versiune cu Android. La momentul redactării acestui material, avea la bază un nucleu de Android 2.3. În teorie, s-ar putea să aveţi câteva probleme de performanţă dacă aveţi un procesor foarte slab, precum un Intel Atom de acum patru-cinci ani. În orice altă situaţie, ar trebui ca totul să funcţioneze ca pe roate. Deşi nu sunt un fan Windows 8, dacă e să fiu obiectiv, pe dispozitivele touch cu cea mai recentă versiune de Windows aplicaţiile de Android sunt perfecte. Dacă nu aveţi un panou sensibil la atingere, puteţi simula interacţiunea cu un deget folosind cu click de mouse pe care îl ţineţi apăsat. Nu acelaşi lucru este însă valabil atunci când trebuie să ţineţi două sau trei degete apăsate pe ecran.

Partea de instalare este foarte simplă – intraţi pe website-ul www.bluestacks.com şi să apăsaţi Download pe versiunea care se potriveşte sistemului vostru. Partea de configurare lipseşte cu desăvârşire. Este suficient să intraţi pentru prima oară în aplicaţie, să faceţi un click pe lupa din colţ şi să introduceţi numele programului pe care îl doriţi instalat. Cum e şi normal, partea de descărcare de pe Google Play implică un ID şi o parolă pe care le puteţi avea deja sau le puteţi crea direct din Bluestacks. Ca un mic pont, dacă ştiţi o aplicaţie sau două care sunt disponibile doar pe Amazon Store, aveţi posibilitatea să le descărcaţi şi pe acealea. În plus, puteţi salva aplicaţii de Android ca scurtături pe desktop pe care să le accesaţi rapid, fără vreo interfaţă suplimentară.

Similare cu BlueStacks ca funcţionalitate, dar nu cu acelaşi nivel de performanţă şi fiabilitate, sunt YouWave şi Windroy. În timp, acestea s-ar putea de asemenea perfecţiona, pentru un moment însă va trebui să vă mulţumiţi cu BlueStacks.

O componentă foarte utilă din Android SDK (Software Development Kit) este emulatorul. Acesta vă permite să rulaţi întregul sistem de operare creat de Google într-o fereastră computerul vostru. În teorie, este menit dezvoltatorilor care vor să-şi testeze aplicaţiile. În practică, poate fi folosit pentru orice altceva. Singura problemă este că nu e cel mai sprinten din lume, motiv pentru care s-ar putea să nu vă încânte pe termen lung pentru jocuri şi diverse aplicaţii. Singura bucurie este că vă puteţi juca în acest fel cu cea mai recentă versiune de Android şi nu trebuie să aşteptaţi până când i se face milă producătorului smartphone-ului vostru să vă ofere un update.

Pentru descăcarea SDK-ului, care include şi emulatotul descris mai sus, accesaţi developer.android.com/sdk. Dezarhivaţi pachetul, accesaţi aplicaţia SDK Manager şi, din meniul Tools, faceţi click pe Manage AVDs (Android Virtual Device). Cu un click pe ,,Create”, aproape instantaneu veţi realiza o maşină virtuală ce rulează Android. Puteţi modifica diverşi parametri din respectiva fereastra, dar nu este obligatoriu, după care trebuie să o selectaţi şi să faceţi click pe Start pentru a iniţializa procesul de boot-are, mai multe detalii pe PlayTech.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.