Europa a semnat tratatul ACTA.Vezi ce inseamna

4
100
ACTA
Foto: ibtimes.co.uk

Internauţii compară deja ACTA cu controversatele proiecte americane SOPA şi PIPA.Se știe de el din 2008, negocierile s-au purtat în secret şi urmează a fi votat în Parlamentul European în luna iunie.

Ţările care au semnat astăzi tratatul sunt: Austria, Belgia, Bulgaria, cehia, Danemarca, Finlanda, Franța, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Lituania, Letonia, Luxemburg, Malta, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Spania, Suedia și Marea Britanie. În 2011, la începutul lunii octombrie, ACTA a mai fost semnată de SUA, Canada, Australia, Japonia, Coreea de Sud, Maroc, Noua Zeelandă şi Singapore.

Mai concret, Tratatul Comercial Anti-Contrafacere este un tratat comercial plurilateral propus ca răspuns la „creșterea globală a comerțului cu bunuri contrafăcute și lucrări protejate de copyright”. Domeniul de aplicare al ACTA este larg, și include contrafacerea bunurilor fizice cît și „distribuirea prin internet și tehnologia informației”.

ACTA acţionează prin impunerea de presiuni legale şi financiare asupra furnizorilor de internet, situaţie similară cu legile actuale din Franţa, unde utilizatorii prinşi de mai mult de trei ori descărcând fişiere piratate de pe internet au conexiunea închisă pentru o perioadă de timp, iar apoi se pot da sancţiuni asupra lor. Acelaşi tratat permite ca deţinătorii de drepturi de autor să obţină date personale ale utilizatorilor acuzaţi de încălcarea legilor, fără decizia unui judecător, ne relateaza rtv.net

4 COMENTARII

  1. SA MA CAC PE LEGILE LOR DE NENOROCITI ORDINARI , SI PE GUVERNUL ROMAN CARE ESTE FORMAT NUMAI DIN MASONI SATANISTI , SE VREA UN CONTROL MAI AMPLU AL OAMENILOR INTREGII PLANETE , ACEST CANCER OCULT SATANIST CARE ESTE FRANCMASONERIA LUPTA IMPOTRIVA LIBERTATILOR NOASTRE NU IN BINELE NOSTRU , VOR O SOCIETATE CONTROLATA ,CIPATA ,, SI ADUSA LA SCLAVAGISM MONDIAL SI MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.