Facebook stie ce faci chiar si dupa logout

Mark Zuckerberg - Facebook

Ţi-ai pus pe contul de Facebook noile poze din vacanţă, ai mai schimbat ceva mesaje cu prietenii tăi, ai verificat ultimele ştiri de pe Wall, iar apoi ai dat “log out”. Credeai că ai terminat cu Facebook-ul pentru ziua respectivă? Te-ai înşelat.

Dacă ai dat “log out” iar apoi ai intrat pe site-urile dedicate adulţilor, Facebook-ul înregistrează toate aceste date. Cu toate că acest lucru este nesemnificativ pentru persoanele “mici”, la nivel macro se schimbă problema. Facebook îţi urmăreşte activităţile cu ajutorul cookie-urilor, care rămân active chiar şi după ce ţi-ai închis contul, scrie un programator foarte cunoscut din SUA, Nik Cubrilovic.

El le recomandă utilizatorilor să îşi şteargă cookie-urile cu opţiunile din browsere sau să adauge în AdBlock următoarele opţiuni:

facebook.com^$domain=~facebook.com ~facebook.net|~fbcdn.com|~fbcdn.net
facebook.net^$domain=~facebook.com|~facebook.net|~fbcdn.com|~fbcdn.net
fbcdn.com^$domain=~facebook.com|~facebook.net|~fbcdn.com|~fbcdn.net
fbcdn.net^$domain=~facebook.com|~facebook.net|~fbcdn.com|~fbcdn.net

Sursa: Antena3

Daca ti-a placut arata-le si prietenilor tai:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on RedditPrint this pageEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published.