Google a cumparat NEST Labs

0
60

NEST Thermostat

Nest a luat fiinţă în 2010, în Palo Alto, California, sub conducerea lui Tony Fadell şi Matt Rogers, membrii echipei care au realizat iPhone şi iPod pentru Apple. Cei doi au continuat să opereze independent şi să extindă portofoliul lor cu produse importante pentru casă, conectate la internet. Astfel, odată cu această tranzacţie, Google s-a făcut cu mult mai util în locuinţele oamenilor. Google era şi unul dintre vechii investitori ai Nest Labs.

Companii precum General Motors, Intel sau Cisco System investesc mulţi bani în dezvoltarea de tehnologii a unui viitor inetrconectat.

De ce Google a plătit o sumă atât de mare pentru a cumpăra compania? Simplu. Nimeni nu mai făcut o ofertă atât de mare, astfel că a spulberat din prima încercările competitorilor de a putea achiziţiona produsul.

„Lui Google îi place să ştie tot ce poate despre noi, aşa că aceste device-uri care monitorizează ce se petrece în casa noastră este un alt mode de a câştiga informaţii”, spune Danny Sullivan, analist Google.

Printre produsele Nest Labs se numără şi un termostat pentru temperatura ambientală din locuinţă, în funcţie dacă este sau nu cineva, ce poate fi utilizat şi prin inetrmediul telefonului.

În 2013, Nest a lansat şi un detector inteligent de fum şi monoxid de carbon. Toate device-urile pe care le deţine Nest şi pe care le va mai lansa ulterior se va încerca să fie compatibile cu sistemele Apple pentru a fi uşor controlate de pe iPhone sau iPad. Produsele utile pentru o casă conectată, precum cele de la Nest Labs, reprezintă un pas important în industria tehnologică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.