Google si Microsoft au mers in cautarea lui Mos Craciun

0
18

Santa Tracker

Google a lansat miercuri site-ul internet www.google.com/santatracker/# cu lotul său de jocuri, reni şi elfi, precum şi cu un calendar şi o numărătoare a secundelor care se scurg până la plecarea lui Moş Crăciun pentru a-şi distribui darurile, scrie Agerpres.

Google a creat, de asemenea, un program care permite asocierea la site a tuturor aparatelor care funcţionează pe Android şi motorul său de căutare Chrome.

“O echipă de ingineri ai Google a lucrat dur pentru a urmări traseul saniei lui Moş Crăciun cu hărţi şi tehnologie de ultimul răcnet”, explică Sandi Russell, ‘director creativ al elfilor’ la Google

La rândul său, Microsoft a făcut echipă cu Centrul apărării aerospaţiale a Americii de Nord (NORAD), care supraveghează atacurile potenţiale venind din cer şi ocean, pentru a-l depista pe Moş Crăciun.

“Cum noi privim cerul ca să vedem ce se întâmplă, este logic să-l supraveghem şi pe Rudolf (şeful cerbilor lui Moş Crăciun)”, comentează Marisa Novobilski, responsabila proiectului “Norad Tracks Santa” (‘NORAD pe urmele lui Moş Crăciun’).

NORAD a început să se intereseze de Moş Crăciun în 1955, când o reclamă a dat din eroare un număr de telefon al Centrului pentru a-l contacta pe Moş. Un colonel de serviciu a răspuns copiilor pentru a nu-i decepţiona şi aceasta a devenit de atunci o tradiţie.

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, NORAD şi Microsoft au mai lansat şi un site internet, noradsanta.org, cu jocuri şi video, scrie RomaniaTV.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.