Google vrea sa lanseze o consola si un ceas cu sistemul Android

0
5

Google logo

Compania care operează cel mai mare motor de căutare pe internet se pregăteşte de asemenea să lanseze o nouă versiune a “sferei” Nexus Q, dispozitivul prezentat anul trecut dar care nu a mai ajuns la vânzare pentru publicul larg, au adăugat sursele apropiate companiei. Nexus Q, echipată de asemenea cu Android, este un gadget de sufragerie specializat în redarea de conţinut media de pe internet.

Google vrea să creeze noile produse cu resurse proprii şi, de asemenea, să le comercializeze prin propriile canale. Contactaţi de WSJ, reprezentanţii Google şi Apple au refuzat să comenteze informaţiile. Lansat în anul 2008, Android este cel mai răspândit sistem de operare pentru smartphone-uri şi tablete, cu o cotă de piaţă de 75%, respectiv 57% la nivelul primului trimestru al acestui an, potrivit datelor IDC.

Alţi producători de hardware au lansat deja console de jocuri cu Android, mizând pe popularitatea sistemului de operare şi pe creşterea jocurilor destinate platformelor mobile.

Sony şi Microsoft au prezentat recent noile versiuni ale consolelor PlayStation şi Xbox, care vor fi disponibile publicului spre sfârşitul acestui an. Vânzările de jocuri pentru PlayStation, Xbox şi Nintendo Wii au totalizat aproape 25 miliarde de dolari anul trecut, potrivit datelor PwC.

Google va lansa în această toamnă următoarea versiune a sistemului Android, principalele îmbunătăţiri fiind destinate smartphone-urilor ieftine, populare în statele emergente, au afirmat alte surse.

Între timp, diviziile Android, Google X şi Motorola lucrează la dezvoltarea unui smartphone premium denumit “Moto X”, în timp ce compania pregăteşte şi smartphone-uri mai ieftine sub brandul propriu, destinate pieţelor emergente, potrivit informaţiilor obţinute de WSJ.

Odată cu noua versiune a Android, Google vrea să extindă agresiv gama de produse echipate cu sistemul de operare, vizând inclusiv electrocasnice mari, precum frigidere.

Android este oferit gratis producătorilor de hardware, precum Samsung Electronics, Google câştigând astfel venituri generate de serviciile online, precum motorul de căutare sau platforma YouTube, scrie rtv.net


Radio Noise Romania este alaturi de tine noi ne auto finantam din publicitatea de pe site dar 70% din cititori au AdBlock si am ales sa avem si link donatii, si tu ne poti sustine aceasta initiativa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.