Lansarea 4G in Romania, va duce piata telefoanelor la un alt nivel

4G

Viteza la internet este crucială în ziua de astăzi pentru un operator de telefonie mobilă, dar pentru funcţionarea optimă a unui telefon mobil. Odată cu licitaţia ANCOM de anul acesta pentru banda de 800 Mhz, banda care permite dezvoltarea unei reţele 4G piaţa românească va trece cu siguranţă la un alt nivel.

Reprezentanţii RCS&RDS, unul dintre operatorii majori din România şi-au exprima deja dorinţa de a dezvolta o reţea de generaţie a patra, iar France Telecom, acţionarul majoritar al Orange, a promis că va aduce o reţea 4G cel mai târziu în 2015.

Pe 23 martie Apple a adus oficial în România un terminal 4G, dar utilizatorii nu se pot bucura încă de performanţele vitezei la internet pe o astfel de reţea.

“Vorbim din ce în ce mai mult de 4G atât în Europa cât şi în România. Pasul spre această nouă tehnologie va stimula şi mai mult piaţa, device-urile şi consumatorii. Acesta este unul dintre avantajele industriei noastre, tehnologia şi device-urile evoluează extrem de rapid şi generează noi nevoi de consum”, a mai spus Costin Soare, ne relateaza rtv.net

Leave a Reply

Your email address will not be published.