Mini-detector de radiatii portabil

0
2

Mini-Detector de Radiatii Portabil

După recentele catastrofe din Japonia, mulţi au început să fie preocupaţi de radiaţii, şi anume dacă există cumva riscul ca elementele radioactive emise în aer din centralele de la Fukushima să ajungă în zona în care locuiesc şi să îi afecteze. Aşa a luat naştere detectorul de radiaţii portabil , un dispozitiv ingenios realizat pe platforma Arduino, un proiect open-source dedicat tuturor electroniştilor entuziaşti.

Dispozivul detector de radiaţii este constituit dintr-un tub Geiger-Muller, platforma hardware Arduino şi un ecran LCD pe care sunt afişate valorile măsurate. Nivelul de radiaţii poate fi interpretat şi cu ajutorul unor LED-uri amplasate pe PCB (Printed Circuit Board) sau prin intermediul unui emiţător de sunete.

Detectorul costă 95 de Euro . Mai multe detalii despre el şi cum poate fi comandat aflaţi de aici. Mai jos aveţi o demonstaţie a dispozitivului, dar fără ecranul LCD montat.


Radio Noise Romania este alaturi de tine noi ne auto finantam din publicitatea de pe site dar 70% din cititori au AdBlock si am ales sa avem si link donatii, si tu ne poti sustine aceasta initiativa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.