Reteaua 5G bate la usa noastra in curand

0
51

5G

La nivel mondial, oportunităţile de business ale implementării de tehnologii 5G în digitalizarea industriilor sunt estimate la peste 1,2 trilioane de dolari, în 2026.

Ericsson a identificat oportunităţi enorme pentru operatorii telecom care vor susţine digitalizarea industriilor şi estimează venituri potenţiale de până la 582 miliarde de dolari, până în 2026, echivalentul unei creşteri de 34% a veniturilor.

‘Valorificarea acestui potenţial necesită, însă, investiţii susţinute în dezvoltarea 5G, dar şi adaptarea organizaţiilor, a modelelor de activitate şi a strategiilor de dezvoltare a business-ului. De aceea, pentru a valorifica la maxim puterea tehnologiei 5G, operatorii trebuie să îşi regândească rolul şi valoarea pe care o oferă clienţilor lor, dar şi modelele de business pe care le utilizează. Parteneriatele sunt esenţiale pentru dezvoltarea unor noi modele de business pentru 5G. Astăzi, 33 de operatori din toată lumea colaborează cu Ericsson pentru a-şi construi viitorul 5G. În plus, Ericsson are acorduri de colaborare pentru 5G cu 20 de parteneri din diferite industrii, precum şi cu 45 de universităţi şi institute de cercetare/tehnologice’, notează realizatorii studiului.

Estimările celor de la Ericsson relevă faptul că oportunităţile de business create prin valorificarea tehnologiei 5G pentru digitalizarea industriilor din România vor valora aproximativ 3,2 miliarde de dolari, până în 2026, iar la nivel general suma va ajunge la 8,4 miliarde de dolari.

Raportul ‘Potenţialul de business al tehnologiilor 5G – digitalizarea industriilor şi oportunităţile încă neexplorate ale operatorilor’ analizează oportunităţile de business ale tehnologiilor 5G generate de digitalizarea industrială, concentrându-se pe opt industrii globale-cheie, printre care se află: producţia, siguranţa publică, serviciile financiare, sănătatea, sectorul auto, transportul public, media şi divertismentul, energia şi utilităţile, scrie Economica.net

Trebuie sa tinem cont si de smartphonurile care vor fi la momentul cand va fi reteaua lansata in cateva orase mari din lume si din Romania sa speram pentru ca necesita mult consum de energie si producatori de smartphonuri vor trebuii sa mareasca capacitatea bateriei plus mai este vorba si de toata reteaua care va trebuii upgradata si care va costa destul de mult.

Cei de la Ericsson estimeaza preturile si oportunitati de business dar stam si ne gandim cand a aparut la noi in Romania reteaua 4G si cati ani au trebuit ca sa o upgradeze retelele vechi ca sa introduca si 4G-ul si nici acuma nu avem peste tot 4G.Inca reteaua de 5G ii un vis frumos care poate o sa il vedem si la noi in Romania in urmatori cativa ani buni pana atunci ne multumim cu ce avem.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.