Sapphire Edge HD2 Mini PC

0
43

Sapphire Edge HD2 Mini PC

Sapphire Edge HD2 Mini PC poate fi soluţia perfectă pentru un sistem de tip home theater PC (HTPC), fiind suficient de mic pentru a fi acomodat cu uşurinţă lângă televizorul LCD din sufragerie şi echipat cu tot ce avem nevoie pentru vizionarea de filme din colecţia proprie sau de pe YouTube , web browsing şi chiar jocuri mai puţin sofisticate.

Configuraţia bazată pe platforma NVIDIA Ion 2 are în componenţă un nucleu grafic cu facilităţi pentru decodarea hardware a conţinutului video la rezoluţie FullHD, procesor dual-core la 1.8 GHz din familia Intel Atom D525 şi 2 GB memorie RAM DDR3.

În privinţa sistemului de operare avem de ales între Windows 7 sau FREE DOS, cel din urmă urmând a fi înlocuit de către utilizator cu sistemul de operare preferat.

Colecţia de muzică şi filme este adăpostită pe un harddisk de 320 GB, iar placa de reţea Wi-Fi N ne înlesneşte accesul la internet şi colecţia de fişiere media partajate în reţeaua locală. Dacă nu ne deranjează câteva cabluri în plus, avem la dispoziţie şi un conector Gigabit LAN, respectiv patru conectori USB 2.0 pentru periferice.

Televizorul LCD poate fi ataşat folosind conectorul HDMI şi cablul inclus în pachet, iar dacă optăm pentru un simplu monitor avem la dispoziţie conexiune VGA şi DVI (prin adaptorul inclus in pachet). Sunetul poate fi transmis prin conexiune HDMI sau Line Out.

Edge HD2 Mini PC măsoară 19.3 x 14.8 x 2.2 cm şi cântăreşte doar 530 grame. Alimentarea este asigurată de un adaptor AC extern , care va trebui ascuns într-un loc mai puţin vizibil.

Din păcate pachetul nu include şi un set de tastatură şi mouse, acestea trebuind achiziţionate separat.

Un aspect foarte important pentru un sistem HTPC, predispus a fi lăsat în funcţiune pentru perioade mari de timp, este consumul de energie. Sapphire Edge HD2 Mini PC se descurcă foarte bine la acest capitol, având un consum mediu estimat la numai 30W , de câteva ori mai mic decât un sistem PC obişnuit.

Sapphire Edge HD2 Mini PC poate fi achiziţionat pentru aproximativ 350 euro , în versiunea cu Windows 7, ne informeaza go4it.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.