Skype se extinde si pe sistemul Android

Android and Skype

Skype a devenit mai prietenos cu utilizatorii de telefoane şi tablete echipate cu sistem de operare Android, după ce o versiune actualizată a clientului Skype şi-a făcut apariţia în Android Market.

Faţă de numai patru dispozitive cât suporta versiunea anterioară a aplicaţiei, noua versiune extinde semnificativ lista dispozitivelor compatibile.

Îmbunătăţirile aduse la capitolul funcţionalitate sunt demne de laude, incluzând în sfârşit suport pentru apeluri video bidirecţionale, realizate folosind camera frontală a telefonului. Deoarece suportul pentru cameră frontală este specific versiunii Gingerbread a platformei Android, posesorii de dispozitive echipate cu Android 2.2 (Froyo) vor trebui să se descurce cu camera foto de pe spatele telefonului sau tabletei.

Aplicaţia Skype 2.1 pentru dispozitive Android permite iniţierea de apeluri video gratuite în sistem Skype-to-Skype, apeluri audio şi sesiuni de mesagerie instant, desfăşurate folosind conexiunea 3G sau WiFi a telefonului. Contra cost, abonaţii Skype pot trimite mesaje SMS şi iniţia apeluri audio către telefoane mobile.

Dacă dispozitivul utilizat este compatibil, suportul pentru apeluri video poate fi activat din meniul settings al aplicaţiei Skype 2.1, go4it.

Leave a Reply

Your email address will not be published.