Codul Rutier a fost modificat din nou

0
44

Codul Rutier

Codul Rutier ar putea fi modificat în perioada următoare, potrivit unui proiect de lege publicat astăzi de Ministerul de Interne.Acesta prevede prevede ‘interzicerea, în timpul mersului, a ținerii în mână sau folosirii cu mâinile în orice mod nu numai a telefonului mobil, ci și a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video (ex. tablete)’, iar amenzile pentru șoferii care intră în direct pe Facebook, în timp ce se află la volan sunt cuprinse între 1.300 de lei şi 2.900 de lei.

În plus, sancțiunea cu amendă va fi aplicată și conducătorilor de vehicule pentru care nu este prevăzută obligativitatea deținerii permisului de conducere (ex. bicicliști).

„Având în vedere gradul de pericol al faptei de a utiliza telefonul mobil, sau orice alt dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, în alte condiții decât cele permise, a fost introdus un mecanism mai aspru de sancționare pentru situația în care concomitent cu această faptă este încălcată o altă regulă privind circulația vehiculelor, scrie RomaniaTV.net

O idee buna pentru ca foarte multa lume filmeaza sau vorbeste la telefon din masina fara niciun hands-free si asta poate provoca accidente destul de serioase imi place foarte mult initiativa celor care au modificat Codul Rutier.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.