Elicopterul SMURD prabusit in lacul Sutghiol

0
15

Elicopter SMURD

Luni, la ora 16.07, elicopterul SMURD, care avea la bord doi piloţi şi doi paramedici, a decolat de la Constanţa spre Tuzla, urmând procedurile de management al traficului aerian, potrivit informaţiilor furnizate de Romatsa. La Constanţa, elicopterul se afla pentru a alimenta.

În momentul decolării, condiţiile meteo erau bune, vizibilitatea de peste şase kilometri, iar elicopterul SMURD efectua un zbor cu vizibilitatea solului, ceea ce înseamnă că zbura sub 3.000 de metri altitudine.

Elicopterul s-a prăbuşit în Lacul Siutghiol, la ora 16.16, la aproximativ 500 de metri de mal. “La ora 16.17 a fost declanşată procedura de căutare şi salvare, în urma apelului telefonic la 112 făcut de localnici. Bilanţul anunţat era de un supravieţuitor şi trei persoane dispărute, epava scufundată”, potrivit Romatsa.

Ultima convorbire cu pilotul elicopterului SMURD a avut loc la decolare, când s-a luat legătura cu turnul de control de la Aeroportul Kogălniceanu, iar potrivit procedurilor în cazul zborurilor sub 3.000 de metri, următorul apel de raportare urma să fie făcut la ora 16.20 din localitatea Agigea.

Elicopterul SMURD a fost achiziţionat de Consiliul Judeţean Constanţa în noiembrie 2012, valoarea aparatului fiind de aproximativ cinci milioane de euro.

Luni, la ora 16.16, la nouă minute după ce a anunţat decolarea la turnul de control de la Aeroportul Kogălniceanu, potrivit Romatsa. Un minut mai târziu a început intervenţia de căutare şi salvare, în urma unui apel la 112 făcut de localnici, scrie RomaniaTV.net

DUMNEZEU SA II ODIHNEASCA IN PACE pe cei patru membri ai elicopterului SMURD prabusit.


Radio Noise Romania este alaturi de tine noi ne auto finantam din publicitatea de pe site dar 70% din cititori au AdBlock si am ales sa avem si link donatii, si tu ne poti sustine aceasta initiativa


Sustine proiectul Radio Noise Romania

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.