George Becali condamnat in dosarul „Valiza”

0
29

Becali

Completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care a judecat recursul Dosarului „Valiza” a dat marţi o decizie definitivă în acest caz, după ce trei magistraţi ai aceleiaşi instanţe au hotărât, acum un an, achitarea inculpaţilor printre care Gigi Becali şi Victor Piţurcă.

Gigi Becali va ramâne cu sentinţa din primul dosar, cel al schimbului de terenuri cu MApN, adica va executa trei ani de închisoare.

În 27 mai, la ultimul termen al recursului, unul dintre avocaţi lui Becali le-a arătat celor cinci judecători că au posibilitatea să stabilească o pedeapsă care să permită totodată şi suspendarea executării ei, astfel încât clientul lor să fie pus în libertate.

Procurorul DNA a replicat, în faţa instanţei, că varianta propusă de apărarea lui Gigi Becali reprezintă un nonsens juridic după ce acelaşi complet de judecători l-a condamnat cu executare pe acesta în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, dosar în care, de altfel, s-a şi dispus revocarea suspendării pedepselor primite până la acel moment.

Tot atunci, procurorul a cerut completului de cinci judecători condamnarea lui Gigi Becali la patru ani de închisoare cu executare, a Alinei Ciul, la doi ani cu executare, iar a lui Victor Piţurcă, Teia Sponte şi Radu Marino, la câte doi ani cu suspendare.

Gigi Becali a declarat, la acelaşi termen, că după ce Teia Sponte a fost prins cu valiza cu cei 1,7 milioane de euro, a antedatat actul privind vânzare-cumpărare unui teren în Cluj, iar pe Victor Piţurcă l-a pus să semneze ca martor, precizând că nu mai ştie dacă i-a spus ce este acel act.

În ultimul său cuvânt, Becali le-a mărturisit judecătorilor că au reuşit să-l sperie, că s-a făcut „băiat cuminte” şi că România are de pierdut odată cu încarcerarea sa. Instanţa supremă a rămas în pronunţare şi a stabilit că va lua o decizie definitivă în 4 iunie.

Finanţatorul Stelei se află deja în penitenciar, după ce pe 20 mai a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN.

Procesul în Dosarul „Valiza” a început în decembrie 2008, Gigi Becali fiind acuzat de dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Victor Piţurcă a fost trimis în judecată pentru favorizarea infractorului, fostul vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie al clubului Steaua, Teia Sponte, pentru complicitate la dare de mită, iar Alina Ciul, unul dintre avocaţii lui Becali, şi Radu Marino au fost acuzaţi de favorizarea infractorului şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în 11 mai 2006, finanţatorul FC Steaua ar fi promis fiecărui jucător al clubului „Gloria 1922 Bistriţa” sume de bani cuprinse între 5.000 şi 10.000 de euro pentru ca aceştia să îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu prevăzute în contractele de muncă, Regulamentul intern al clubului şi în Regulamentul Federaţiei Române de Fotbal. Concret, fotbaliştilor de la Bistriţa li se cerea să-şi apere corect şansele şi să obţină un rezultat favorabil în meciul cu Rapid Bucureşti din 12 mai 2006.

Doi ani mai târziu, în perioada 4-7 mai 2008, Becali a oferit suma de 1.700.000 de euro jucătorilor de la „Universitatea Cluj” aflaţi pe foaia de joc pentru meciul din etapa a 34-a Campionatului Naţional de Fotbal – Liga I – aproximativ 100.000 de euro pentru fiecare -, aceştia urmând, la fel ca în cazul precedent, să îşi îndeplinească îndatoririle de serviciu, să-şi apere corect şansele şi să câştige meciul cu „CFR 1907 Cluj”, contracandidata echipei FC „Steaua Bucureşti” la câştigarea titlului de campioană, preciza DNA.

În 23 mai 2008, într-o conferinţă de presă, Gigi Becali declara că are un act de vânzare-cumpărare pe un teren din Cluj, datat cu 20 de zile înaintea meciului U Cluj – CFR Cluj, iar printre martori a semnat şi selecţionerul „tricolorilor”, Victor Piţurcă, scrie RTV.net

Chiar acuma citeam la toate posturile de stiri ca George Becali condamnat in dosarul Valiza.Alti omoara, violeaza si raman liberi altul care ajuta lumea si construieste sate intregi, construieste biserici si ajuta oamenii saraci intra in puscarie si atunci exista legi in Romania.

Vreau sa fac o paranteza la condamnarea aceasta, aseara vazusem o stire cum un sofer loveste o persoana pe trotuar cu masina si ramane liber.Daca George Becali a furat luatii banii inapoi si lasatil liber nu il bagi la puscarie pentru ce, unde ii justitia in Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.