Pensionarea ilegala costa 1.500 de euro la un spital din Iasi

0
20

Euro

Pensionarea ilegală pe caz de boală costă 1.500 de euro, la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Angajarea pe postul de asistentă la acelaşi spital e un pic mai scumpă, ajungând la 2.500 de euro. Acestea sunt şpăgile cerute de două asistente din Iaşi. Urmează un material filmat de jurnaliştii de la Adevărul cu camera ascunsă.

Două asistente de la spitalul din Iaşi au promis pensionarea unei femei sănătoase în vârstă de 42 de ani, în schimbul a 1.500 de euro. Singura condiţie este ca femeia să fi muncit mai bine de 20 de ani.

Iar dacă nu merge cu pensionarea, pentru că la Bucureşti sunt multe controale, cele două asistente găsesc o altă soluţie. Femeia ar putea să se angajeze ca infirmieră în spital, iar şpaga e şi ea mai mică.

Pentru angajarea unei absolvente de şcoala sanitară în schimb, şpaga e şi mai piperată. Cele două asistente de la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi au cerut peste 2.000 de euro.

Conducerea spitalului a anunţat că va întruni de urgenţă Consiliul de etică, pentru a stabili cum vor fi sancţionate asistentele, ne informeaza Antena3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.