Radiocom lanseaza o oferta ieftina de internet, telefonie si tv

0
59

Radiocom logo

Răzvan Cotovelea nu a specificat tehnologia prin care RADIOCOM va furniza servicii de televiziune, dar opţiunile cele mai viabile pe care le are sunt IPTV prin intermediul infrastructurii actuale, DTH prin intermediul platformei de satelit pe care o operează la Cheia din judeţul Prahova sau terestru prin tehnologia DVB-T prin intermediul multiplexorului pe care îl deţine şi care în acest moment oferă servicii de televiziune digitală terestră în Sibiu şi Bucureşti.

“Am avut până acum câteva discuţii tehnice despre viitorul RADIOCOM-ului şi pregătim din acest punct de vedere un pachet de televiziune, internet şi telefonie care să poată fi distribuit atât în zonele urbane cât şi cele rurale şi să devină un actor pe piaţa telecomunicaţiilor”, a mai spus Răzvan Cotovelea.

“Până la finele semestrului vom prezenta şi Guvernului dar şi public care este strategia acestei companii, există un potential foarte mare şi nu sunt pierderi la nivelul companiei care să ne îngrijoreze. Vrem să oferim servicii accesibile tutror românilor iar odată ce planul este pus la punct şi va primi acordul Guvernului României, RADIOCOM va face investiţiile necesare în limitele disponibiltăţilor financiare”, a mai adăugat Cotovelea.

Potrivit acestuia, RADIOCOM are o bandă de frecvenţă pe care trebuie să o valorifice, au o infrastructură extrem de performantă, iar ministrul vede o bună oportunitate în dezvoltarea capabilităţilor acestei companii de a dezvolta noi pachete de servicii.

Internetul prin intermediul tehnologiei 4G reprezintă cea mai importantă miză a operatorilor de comunicaţii mobile din România în acest an.

Totuşi preţurile nu sunt tocmai prietenoase la operatorii de telefonie mobilă, dar o companie de stat a reuşit să scoată o ofertă prin care furnizează internet mobil 4G la cel mai mic pret de pe piaţă prin care oferă trafic nelimitat fără să scadă viteza.

Este vorba de compania RADIOCOM care oferă internet 4G WiMax cu o viteză de 1Mbps la preţul de 4 euro plus TVA ceea ce reprezintă o taxă lunară de 20 de lei.

În acest moment, rețeaua WiMax în banda 3,6 – 3,8 GHz are un număr de aproximativ 5.000 de terminale de client active, dintre care aproximativ 4.000 de terminale active cu servicii pentru clienți rezidențiali.

În acest moment acoperirea rețelei WiMax RADIOCOM este de aproximativ 40% din populația României.

Viteza maximă pe care o pune la dispoziţie RADIOCOM este de maximum 6Mbps, iar abonamentul costă 17 euro plus TVA.

Serviciul care asigură o viteză maximă (banda) de acces de 6 Mbps este de tip best effort. Viteza maximă cu care se poate conecta un client depinde, punctual, de gradul de încărcare al stației de bază la care este acesta asignat și de serviciul contractat.

Furnizorii de internet mobil din Romînia sunt Orange (Internet 2G EDGE, 3G HSPA+, 4G LTE), Vodafone (Internet 2G GPRS, 3G HSPA+, 4G LTE), Cosmote (Internet 2G EDGE, 3G HSPA+, 4G LTE), RCS&RDS (Internet 3G HSDPA), Romtelecom (CDMA EVDO), Idilis – 2K Telecom (Internet 4G WiMax, iar de la jumătatea anului viitor şi Internet 4G LTE) şi RADIOCOM (Internet 4G WiMax).

Societatea Naţională de Radiocomunicaţii, RADIOCOM, companie de comunicaţii deţinută în proporţie de 100% de către statul român, se pregăteşte să intre în lupta cu marii operatori telecom prin lansarea unei oferte de servicii integrate de comunicaţii şi televiziune, potrivit Economica.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.