Romania sub zapada


Furtuna de zapada

Autostrăzile A1 şi A2, zeci de drumuri naţionale şi de drumuri judeţene sunt blocate, zeci de curse de pe aeroporturile Otopeni şi Băneasa au fost anulate, în sute de localităţi a fost afectată alimentarea cu energie electricitate, zeci de trenuri anulate şi cu întârzieri de 300 de minute, patru porturi sunt închise.

Viscolul şi ninsoarea abundentă din ultimele zile au îngheţat traficul pe mai multe şosele din sudul ţării. Astfel, circulaţia rutieră este închisă pe A1, A2, 23 de drumuri naţionale şi alte zeci de drumuri judeţene. Şi circulaţia aeriană şi cea feroviară sunt afectate de viscol şi ninsoare.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a anunţat că începând cu ora 21:00, traficul s-a închis pe întreaga reţea de drumuri naţionale din judeţele Constanţa şi Tulcea, din cauza fenomenelor meteo extreme şi pentru a permite utilajelor de deszăpezire să acţioneze.

Tot joi, în judeţul Constanţa, a fost restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 10 tone, dinspre România către Bulgaria prin punctele de trecere a frontierei prin vămile Negru Vodă (DN38E675), Ostrov (DN3D) şi Vama Veche (DN39E87) din cauza înrăutăţirii condiţiilor meteo rutiere pe teritoriul Bulgariei. Autorităţile recomandă ca rută alternativă punctele de trecere din sud-vestul României: Calafat sau cele județele Bihor, Arad și Timiș să tranziteze direct Serbia către Bulgaria.

Traficul a fost deschis pe DN1D Albeşti – Paleologul – Urziceni pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone, ne relateaza rtv.net

Daca ti-a placut arata-le si prietenilor tai:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on StumbleUpon
StumbleUpon
Share on Reddit
Reddit
Print this page
Email this to someone
email