Romania trece pe ora de iarna

0
8

Ora de Iarna

Sambătă spre duminică Romania trece la ora de iarnă, 30 octombrie fiind cea mai lungă zi din an. Românii vor da ceasurile înapoi cu o oră. Așadar, vom dormi mai mult cu o oră pentru că ora 4:00 a dimineţii va deveni ora 3:00.Astfel, duminică, 30 octombrie 2016, va fi cea mai lungă zi din an, având 25 de ore.

Mecanismul prin care se schimbă ora, primăvara și toamna, este folosit în peste 100 de țări din lumea întreagă. România a aderat la ora de vară în 1932.

Unele studii arată că, timp de câteva săptămâni după trecerea la ora de iarnă, se înregistrează o creştere a numărului de accidente de circulaţie, care vizează în special pietonii şi bicicliştii. Fenomenul nu se datorează schimbării orei în sine, ci faptului că se întunecă tot mai devreme pe zi ce trece, complicând vizibilitatea pe străzi şi şosele.

Se recomandă sporirea atenţiei şi echiparea corespunzătoare de către biciclişti (cu elemente reflectorizante).

De asemenea, pentru a diminua efectele cât mai mult, specialiştii fac câteva recomandări pentru a trece cu bine la ora de iarnă. Între acestea, reglarea ceasului în ajun. Persoanele supuse stresului pot simţi o stare de angoasă că urmare a posibilităţii de a uită să schimbe ora şi mai ales de faptul că trebuie să regleze ora la toate echipamentele electronice. Deşi majoritatea aparatelor (computere, televizoare, DVD) se reglează automat, ceasurile trebuie reglate manual şi este bine să se facă cu anticipaţie.

A schimba ora în ajun prezintă avantajul de a obişnui organismul înainte de a se produce schimbarea.

O altă recomandare este de a merge la culcare cu o ora mai târziu sâmbătă seară. În acest fel, numărând aceleaşi ore de somn, trezirea de dimineaţă se va face la o ora considerată ca obişnuită, precizeaza RomaniaTV.net

Oricum ii sambata spre duminica deci ii si Halloween party deci nu se doarme si se petrece cu o ora mai mult.


Radio Noise Romania este alaturi de tine noi ne auto finantam din publicitatea de pe site dar 70% din cititori au AdBlock si am ales sa avem si link donatii, si tu ne poti sustine aceasta initiativa


Sustine proiectul Radio Noise Romania

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.