S-a dat startul la goana dupa pomii de Craciun

0
11

Pom de Craciun

A început goana după pomii de Crăciun! Opt mii de brazi şi 100 de molizi vor ajunge numai în pieţele din Sibiu pentru a fi luaţi acasă. Preţurile pornesc de la 20 de lei şi se opresc… unde vor cumpărătorii.

În pădurile din Sibiu e forfotă mare. Cei mai mulţi brazi vor fi recoltaţi din Ocolul Silvic Avrig. Pomii care vor ajunge în pieţe au fost deja însemnaţi, aşa că muncitorii taie de zor.

Un brad de 70 de cm până la 1,3 metri costă 20 de lei, unul de aproape doi metri ajunge la preţul de 25 de lei, iar cei mai înalţi de doi metri costă aproape 40 de lei. Cei peste trei metri pot ajunge şi la 1.000 de lei. Chiar şi aşa, preţurile sunt mai mari decât cele de anul trecut, cu 10%.

Brazii nu sunt tăiaţi oricum. E nevoie de săptămâni întregi până să ajungă bradul în casele noastre. O dată tăiaţi, brazii sunt transportaţi la locurile de depozitare cu tractoare şi căruţe. De acolo, se îndreaptă spre pieţe.

Reprezentanţii Ocolului Silvic Sibiu spun că anul acesta se vor tăia cu 5 mii de brazi mai puţin decât anii trecuţi. Pieţele au început deja să se umple cu pomi din import, citeaza Antena3.


Radio Noise Romania este alaturi de tine noi ne auto finantam din publicitatea de pe site dar 70% din cititori au AdBlock si am ales sa avem si link donatii, si tu ne poti sustine aceasta initiativa


Ca sa fii la curent cu ultimele stiri din Romania cat si din strainatate, acu poti afla cel mai simplu instaland aplicatia Stirile Radio Noise Romania care se gaseste in Google Play/Magazin Play

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.