Tribeca Film Festival 2011

0
20

Tribeca Film Festival

A început festivalul de film de la Tribeca, SUA, eveniment cinematografic ce are loc anul acesta din 20 aprilie până în 1 mai. Ediţia din 2011 este cea de-a zecea a festivalului dedicat filmelor independente şi organizat la New York, în Lower Manhattan. Juriul acestei ediţii are 38 de membri, printre care David O. Russell, David Gordon Green, Dianne Wiest, Souleymane Cissé, Whoopi Goldberg, Paul Dano, Zoe Kazan, Rainn Wilson, Anna Kendrick, Michael Cera, Denis Leary, Atom Egoyan şi Fran Lebowitz.

Reporterii de la The Hollywood Reporter au alcătuit o listă cu zece dintre filmele ce vor fi proiectate la Festivalul de la Tribeca, filme care au creat până acum valuri în media şi au stârnit curiozitate.
“God Bless Ozzy Osbourne”

Regizat de Mike Fleiss şi Mike Piscitelli, filmul mixează fragmente de filmări din timpul turneelor şi călătoriilor făcute de rockerul Ozzy Osbourne cu formaţia sa şi interviuri cu familia lui, devenită între timp celebră datorită reality show-ului. În plus sunt şi bucăţi cu auto-reflecţii ale lui Ozzy, în care luciditatea e opţională.
“Detachment”

Adrien Brody şi Marcia Gay Harden sunt starurile regizorului Tony Kaye în drama “Detachment”. Povestea e a unui profesor sublinitor care predă la o şcoală publică aflată în colaps şi care e pregătit să îndure cu stoicism.
“Angel’s Crest”

Jeremy Piven e un procuror care vrea să condamne un tânăr tată adus într-o situaţie gravă de gândirea sa găunoasă. Acţiunile bărbatului urmărit au consecinţe serioase asupra clasei de mijloc dintr-un orăşel de munte. Drama regizată de Gaby Dellal e bazată pe un roman scris de Leslie Schwartz. În distribuţie sunt Thomas Dekker, Elizabeth McGovern şi Mira Sorvino.
“Blackthorn”

Banditul Butch Cassidy a dispărut cu zeci de ani în urmă şi trăieşte sub numele James Blackthorn într-un sat foarte retras din Bolivia. În rolul principal, al banditului, e Sam Shepard. Povestea de viaţă a proscrisului e reimaginată de regizorul Mateo Gil.
“Jesus Henry Christ”

Toni Collette, vedeta serialului “The United State of Tara”, joacă rolul mamei din această comdeie scrisă şi regizată de Dennis Lee. Collette e capul unei familii monoparentale şi face exchibiţii cu toate domeniile din viaţa ei, alături de un fiu genial, aflat în prag de pubertate.
“Puncture”

Fraţii Mark şi Adam Kassen sunt regizorii acestei drame bazate pe fapte reale. Starul e Chris Evans, vedeta din “Captain America” şi interpretează un avocat dependent de droguri care devine implicat în sistemul de sănătate şi ajunge şeful unei companii din industria farmaceutică.
“Roadie”

Jimmy a fost pe drumuri cu trupa rock Blue Oyster Cult în ultimii 20 de ani, iar acum se întoarce acasă, în cartierul Queens din New York. Jimmy, jucat de Ron Eldard, o găseşte pe mama sa bolnavă, iar pe iubita sa din liceu măritată tocmai cu duşmanul din adolescenţă. Dramedia e regizată de fraţii Michael şi Gerald Cuesta şi îi mai are în distribuţie pe Bobby Cannavale şi pe Jill Hennessey.
“Stuck Between Stations”

Povestea e scrisă de Sam Rosen, un artist nou venit în branşă, şi e despre un soldat tânăr aflat acasă într-o scurtă permisie din Afganistan. El se întâlneşte cu fata de care îi plăcea în copilărie şi au o lungă conversaţie şi o aventură de o noapte prin Minnesota. Sam Rosen şi joacă în aces film, iar fata e Zoe Lister Jones, tot o nou-venită.
“Talihina Sky: The Story of Kings of Leon”

Formaţia Kings of Leon, lansată nu de mult timp, dar deja celebră la nivel mondial, e în centrul acţiunii acestui film. Producţia e încă neterminată şi va fi arătată la Festivalul de Film de la Tribeca în stadiul nefinisat, dar cu siguranţă milioanele de fani ai trupei formată în Tennesse din copii săraci, nu se vor supăra că filmul nu e încă gata.
“The Good Doctor”

Un rezident în medicină aflat în primul său an trece printr-o perioadă de obsesii, înconjurat de minciuni şi lovit de ghinion. Drama psihologică regizată de Lance Daly îl are în halatul bunului doctor debutant pe Orlando Bloom. Alături de el apar Riley Keough şi Michael Pena

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.