Balkanik Festival in Romania

0
9

Balkanik Festival 2011

Festivalul Balkanik, gazduit de Gradina Uranus din Bucuresti, va aduce pe aceeasi scena trupe consacrate din mai multe tari balcanice: Turcia, Serbia, Ungaria si Romania.

In perioada 23-24 septembrie, va avea loc primul festival de muzica si cultura balcanica din Romania – Balkanik Festival!

Concertele vor incepe de la ora 19.00 (vineri), respectiv ora 18.00 (sambata).Invitati speciali vor fi membrii trupei Baba Zula din Turcia.

Reprezentatiile lor ritualice sunt un melanj artistic de dansatoare din buric si costume impresionante. Amestecul dintre intrumentele orientale clasice ca darbuka, saz electric si linguri, cu abordari electronice si moderne, au facut ca muzica interpretata de cei de la Baba Zula sa fie definita ca “sunetul spatiului din Istanbul”.

Grupul a avut colaborari cu staruri precum Dr. Das (Asian Dub Foundation), Ralph Carney din San Francisco (saxofonist care a lucrat cu Tom Waits ) si Mad Professor (care a mai lucrat cu Lee Perry de la Massive Attack).

Trupa Baba Zula a aparut in filmul castigator al Ursului de Aur, “Crossing the Bridge” de Fatih Akin, iar in acest an vor inchide festivalul Balkanik!

Serbia va fi reprezentata de catre Orchestra Salijevic, aflata pentru prima data in Romania.
Orchestra a devenit cunoscuta dupa ce a jucat si interpretat muzica din filmul “Underground”, al lui Emir Kusturica.

Piesele lor, “Kalashnjikov” si “Mesecina” sunt doua dintre cele mai mari hituri balcanice.

Din Ungaria vor sosi alti invitati care vor incinge atmosfera!
Ternipe este una dintre cele mai autentice formatii de muzica rroma. Trupa se bucura si de aprecierea publicului romanesc datorita piesei “Muro shavo kiki”.

Mahala Rai Banda, trupa din faimosul sat de lautari Zece Prajini, care a facut furori in lume datorita vivacitatii ritmului si mixului de stiluri si genuri muzicale, va semna si ea condica evenimentului.

Muzica lor poate fi pozitionata la intersectia dintre muzica lautareasca si muzica de club “Balkan Beats”. Cel de-al doilea album al “regilor din mahala” a fost votat printre cele mai bune albume ale anului 2009 de faimoasa revista de muzica “Songlines”.

Cantecul lor “Magalageasca” a aparut in filmul “Borat”.

Tot din Romania vor urca pe scena si Taraf de Haidouks. Trupa de renume international este detinatoarea unui istoric impresionant avand fani celebri precum Yehudi Menuhin si Johnny Depp.

Vizitatorii se pot bucura si de surprize inedite precum degustarile de cafea armeneasca si targul de handmade.

Publicul va avea ocazia de a savura berbecut turcesc, tocanita, sarbeasca, gulas si alte specialitati culinare asigurate de “Papa La Soni” dar si de a face cunostinta cu arta balcanica, in fiecare zi, incepand cu ora 14.00.

Pentru mai multe detalii vizitati site-ul www.balkanikfestival.ro si www.facebook.com/balkanikfestivalro.

Contact: [email protected] / 0733 026 214


Radio Noise Romania este alaturi de tine noi ne auto finantam din publicitatea de pe site dar 70% din cititori au AdBlock si am ales sa avem si link donatii, si tu ne poti sustine aceasta initiativa

De acum esti la curent cu tot ce se intampla aplicatia Stirile Radio Noise Romania este in Magazin Play (Google Play) Stirile Radio Noise Romania in Magazin Play

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.