Pentru cca. 100 de bucati
Timp de preparare: cca 2 ore
cca. 45 kcal pe bucata
Pentru aluat:
200 g unt
200 g zahar
1 plic zahar vanliat
1 ou
1 praf sare
50 g martipan
(amestec de zahare si de miez de migdale)
100 g jeleu de zmeura
300 g faina
Pentru glazura:
150 g zahar pudra
2-3 litri suc de zmeura
1 picatura colorant alimentar rosu
1. Se infierbanta cuptorul la 175 de grade Celsius, untul impreuna cu zaharul, zaharul vanilat, out si sarea se pun in castron si se freaca pana devin spuma.Se adauga martipanul si jeleul de zmeura si se amesteca in continuare.La sfarsit se cerne in castron faina si se omogenizeaza totul in forma de aluat.
2. Tava de copt se tapeteaza cu hartie, aluatul se introduce intr-o seringa sau punca de ornat cu margini netede, cu ajutorul careia se lasa sa curga pe tava sub forma unui taler.Tava se da la cuptor.Talerele de aluat se coc 10 pana la 20 de minute, pe urma se lasa sa se raceasca pe un gratar.
3. Zaharul pudra impreuna cu siropul de zmeura si cu colorantul alimentar se pun intr-o cana si se amesteca cu ajutorul unei furculite.Glazura astfel obtinuta se toarna cu o lingura deasupra prajiuturelelor.