Tratarea bolilor prin acupunctura

0
24

Acupunctura

Acupunctura s-a dezvoltat pe parcursul a mii de ani, ca parte a medicinii chineze. Iniţial, această tehnică avea un rol preponderent preventiv, dar în prezent este utilizată mai degrabă ca tratament după îmbolnăvire.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a recunoscut acupunctura ca tratament, ba chiar a întocmit şi o listă de afecţiuni pentru care s-a constatat că aduce ameliorări. Totodată, începând din 2010, acupunctura a fost inclusă între terapiile compensate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, iar persoanele asigurate plătesc mai puţin pentru şedinţele de acupunctură, dacă aduc un bilet de trimitere de la medicul de familie.

Cele mai bune rezultate s-au observat însă în cazul pacienţilor diagnosticaţi cu afecţiuni reumatismale, căci ameliorează durerea şi creşte calitatea vieţii, şi cardiovasculare.

Totodată, acupunctura este de ajutor şi în cazul psoriazisului. Nu duce la vindecarea afecţiunii, dar are un aport considerabil la ameliorarea simptomelor.

Mai este de ajutor şi în cazul obezităţii – dar mai întâi trebuie să se stabilească dacă creşterea în greutate este urmare a unui dezechilibru hormonal sau a unei alimentaţii dezechilibrate -, a ulcerului duodenal, constipaţiei cronice, a depresiei, nevrozelor şi nevralgiilor, durerilor de spate, parezelor, paraliziilor.

Când pacientul ajunge la medicul specialist în acupunctură, va fi consultat şi i se va pune un diagnostic acupunctural. După consultul preliminar, pacientului i se prescrie o terapie pe bază de plante şi o dietă, care ajută la hidratarea şi detoxifierea organismului. Abia apoi urmează şedinţele de acupunctură.

O serie are între 10 şi 15 şedinţe, în funcţie de boală, iar după efectuarea lor obligatoriu se face o pauză de una sau două luni, după care se reiau şedinţele. O şedinţă durează 20 de minute, iar pacientul nu resimte durere. Poate doar o înţepătură, la introducerea acelor de acupunctură.

Efectul terapiei prin acupunctură poate să apară după cinci – şase şedinţe sau la vreo două săptămâni după terminarea seriei. Sunt indicate însă efectuarea mai multor serii, pentru ca efectul să fie de lungă durată.

După şedinţele de acupunctură, este recomandat ca pacienţii să meargă acasă şi să se odihnească cel puţin o oră, ne informeaza cugetliber.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.