Calificare CM 2014: Grecia – Romania, scor final 3-1

0
8

Echipa de fotbal a Romaniei

După trei ce a ratat trei ediţii consecutive ale Mondialelor, România s-a apropiat din nou de un turneu final, însă drumul spre Brazilia s-ar putea opri dincoace de Atlantic.

Înfrângerea cu Grecia, scor 1-3, dar mai ales jocul prestat de tricolori nu prea ne dau speranţe în perspectiva returului, decât cu condiţia unei reforme radicale în stilul de joc al tricolorilor şi al selecţiei.

Opţiunile lui Victor Piţurcă pentru meciul de la Pireu nu s-au dovedit deloc inspirate. A mers pe mâna vechilor săi “clienţi”, Cociş, Bogdan Stancu şi Tănase – pe care l-a preferat în locul lui Maxim, iar rezultatul de la Pireu i-a arătat (pentru a câta oară?) că se înşală.

Vineri seara am avut răgaz să sperăm doar câteva zeci de secunde. Intervalul de timp dintre golul de 1-1, marcat de Bogdan Stancu, şi cel de 1-2, reuşit de Salpingidis. Din păcate, acea realizare a lui Bogdan Stancu, una frumoasă, dintr-un unghi aproape imposibil, a fost singura a tricolorilor într-o partidă în care ne-am fi aşteptat să se bată pentru fiecare palmă de gazon şi să atace cu furie poarta adversă.

Dimpotrivă, tricolorii au mai avut doar o singură ocazie, pe care Răzvan Cociş a transformat-o în semi-ocazie în minutul 39, când a şutat neglijent peste poartă, în minutul 39.

După golul de 1-3, marcat de Mitroglu, tricolorii s-au prăbuşit şi în câteva ocazii au fost pe punctul de a încasa al patrulea gol. Gekas a trimis balonul în poarta, însă se afla în ofsaid, iar pentru ca lucrurile să se încheie într-o notă şi mai tristă, Costin Lazăr a primit uşor al doilea cartonaş galben şi a fost eliminat de pe teren, la doar un sfert de oră după ce fusese introdus în joc.

Când zarurile fuseseră deja aruncate, în minutul 86, Piţurcă l-a introdus în joc şi pe cel mai bine cotat jucător al nostru, Alexandru Maxim, însă scorul final a rămas 1-3, iar în returul de marţi, de pe Arena Naţională, tricolorii trebuie să câştige cu cel puţin 2-0 pentru a obţine biletele de Brazilia, scrie RomaniaTV.net

Am avut un arbitru foarte dur care am impartit la cartonase galbene de nu ne-am vazut, Lazar si Bourceanu nu va juca la retur si avem sanse foarte minime pentru calificare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.