Calificare CM 2014: Romania – Grecia, scor final 1-1, ADIO RIO!

0
9

Romania

Neputinţa fotbaliştilor şi lipsa de idei şi soluţii a selecţionerului. România avea de recuperat două goluri în faţa elenilor şi ne-am fi aşteptat să fie incisivă şi periculoasă încă din startul jocului, însă multe dintre acţiunile noastre s-au oprit la 20-25 de metri de poarta adversă.

De altfel, în prima jumătate a reprizei întâi tot grecii au avut cea mai mare ocazie, Tătăruşanu respingând în corner şutul periculos al lui Holebas. Jumătatea reprizei avea să aducă şi golul în poarta lui Tătăruşanu, Mitroglu scăpând singur cu portarul nostru, el profitând de faptul că Măţel nu a făcut pasul la ofsaid cu colegii săi din defensivă.

După primirea golului, tricolorii n-au mai jucat nimic până la finalul reprizei, parcă resemnaţi cu gândul înfrângerii.

Şi, totuşi, grecii au reaprins speranţele pe Arena Naţională în minutul 55, la o fază la care contribuţia alor noştri a fost că au sărit peste minge, lăsând-o să se scurgă spre defensiva adversă. Precipitaţi, Holebas şi Torossidis s-au grăbit să degajeze, numai că Holebas a şutat în coechipierul său, balonul ricoşând spectaculos în poarta apărată de Karnezis, la vinclu.

A urmat un forcing de 20 de minute al tricolorilor, în care momentele culminante au fost şutul puţin peste poartă al lui Latovlevici, din lovitură liberă, şi s-a sfârşit cu penalty-ul neacordat de arbitrul sârb Milorad Mazic, în minutul 76, la henţul făcut în careu de Holebas.

Scorul final a rămas 1-1, iar cu scorul general de 2-4 tricolorii au ratat pentru a patra oară consecutiv prezenţa la un Campionat Mondial. Meciul unei generaţii a fost pierdut, iar pentru unii dintre tricolori, precum Răzvan Raţ, aceasta era ultima şansă de a mai prinde un turneu final. Clădit pe structuri noi, viitorul ar trebui să arate alfel şi să ne dea speranţe reale. Începutul a fost făcut săptămâna trecută, când Dumitru Dragomir a fost schimbat ddupă 16 ani, din fruntea LPF. Anul viitor Mircea Sandu va pleca şi el, după 23 de ani de stat în fruntea FRF. Între aceste două mari mutări, Victor Piţurcă ar trebui să îşi încheie şi el al treilea mandat la naţională, scrie RomaniaTV.net

Acuma ne gandim ca am ratat oricum aveam sanse minime de o calificare, nu avem o echipa strategica avem o echipa tanara care inca nu are tactica, trebuia ca Adrian Mutu sa joace, si bineinteles Piturca nu isi da demisia vrea o calificare la Euro 2016 mai avem pana atunci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.