RCS-RDS a cumparat pachetele pentru LIGA 1

0
3

RCS RDS DIGI

Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a anuntat, luni, ca RCS-RDS a cumparat cele sase pachete ramase nevandute la prima licitatie. Dragomir nu a dorit sa faca publica suma, sustinand ca intelegerea este confidentiala, insa reprezentantii RCS-RDS au anuntat suma de 45 de milioane de euro.

Cumulat cu cele trei pachete vandute la prima licitatie, LPF a obtinut 81,6 milioane de euro, cu 3,4 mai putin decat in urma cu trei ani. Insa, daca se adauga TVA-ul (acum de 24% fata de 19% cat era in 2008), suma totala este identica: 101 de milioane de euro. RCS-RDS a fost singura televiziune care a facut o oferta pentru pachetele ramase si are acum 7 din 9.

Dumitru Dragomir a reusit sa isi salveze pielea, dupa ce Adunarea Generala de astazi a acceptat oferta de 45 de milioane de euro pe care RCS-RDS a facut-o pentru cele sase pachete ramase nevandute la prima licitatie.

Steaua a fost singura echipa care nu a fost de acord cu aceasta oferta, Valeriu Argaseala abtinandu-se de la vot.

In total, drepturile de televizare pentru urmatoarele trei sezoane ale Ligii 1 au fost vandute pentru 81.6 milioane de euro plus TVA, adica 101 de milioane, la fel ca si in cei trei ani precedenti.
“Sunt foarte fericit pentru ca majoritatea cluburilor au avut încredere în mine. Azi a fost un real succes, RCS&RDS, partenerul nostru vechi si nou, a cumparat restul de pachete, încadrându-se în cerintele europene de concurenta. RCS a fost singurul care s-a înscris, negociem de doua saptamâni. Patronii Nicu Badea, Ioan Niculae si Walter au avut un rol important, eu am tinut de preturi si cu ajutorul lor am dus suma totala la peste 100 de milioane de euro cu TVA inclus. Este un contract cu peste 100 de milioane de euro. Am fost foarte multumit deoarece RDS este un partener foarte serios de colaborare. Cluburile primesc o suma foarte mare, de ordinul a milioane de euro. A fost un singur club care s-a abtinut, deoarece relatiile noastre sunt încordate”, a declarat Dragomir.

Seful LPF a mai spus ca optiunile 1 si 2 vor fi transmise în sistem HD.

Astfel, RCS&RDS a achizitionat 7 pachete de meciuri, iar Antena 1 si Dolce Sport câte unul.

“Astazi a fost un real succes, RCS-RDS, partenerul nostru vechi si nou foarte serios si foarte bun, a cumparat restul de pachete incadrandu-se in cerintele europene de concurenta. Ei au fost singurii care s-au inscris, negociem pretul de doua saptamani. Cluburile o sa primeasca o suma mult mai mare decat in contractul precedent datorita paritatii leu-euro la care nu am mai cedat. Acum luam aproape 102 milioane de euro pe an, dar inseamna mai mult de 110 milioane de euro cat in vechiul contract. Atunci nu puteam sa luam mai mult de 3.8 lei pentru un euro”, a spus Dumitru Dragomir.
Cu aproximativ o ora înainte, reprezentantul RCS&RDS Ioan Bendei declarase, agentiei MEDIAFAX, ca a oferit pentru cele sase pachete disponibile din drepturile de televizare ale meciurilor din Liga I, pentru urmatoarele trei sezoane, suma de 55,8 milioane de euro cu TVA inclus, respectiv 45 milioane de euro fara TVA. Oferta RCS&RDS era egala cu plafonul minim stabilit la Adunarea Generala a LPF de lunea trecuta (45 de milioane de euro fara TVA).

“Oferta noastra este de 55,8 de milioane de euro, cu TVA cu tot. Cred ca este o oferta corecta pentru timpurile de acum. Noi am depus-o în termenul solicitat. Nu stim înca daca se aproba sau nu, a ramas ca dânsii sa hotarasca în Adunarea Generala”, afirmase Bendei pentru MEDIAFAX, la iesirea din sediul LPF unde a stat aproximativ 75 de minute.

Conform unor surse din cadrul LPF, propunerea RCS&RDS a fost singura primita de liga pentru cele sase pachete disponibile. De aceste pachete s-a mai aratat interesat postul Sport Klub, însa modalitatea de plata în rate pe care o propunea nu a fost acceptata de LPF.

La licitatia din 2008, Dragomir vanduse drepturile cu 85 de milioane de euro plus TVA, numai ca seful Ligii spune ca acum cluburile vor primi mai multi bani, deoarece in vechiul contract cluburile nu puteau primi mai mult de 3.8 lei pentru un euro. De aceasta data, cluburile vor primi banii in functie de cursul BNR de la data platii.

Seful Ligii nu a prezentat grila in urma careia echipele din Liga 1 vor fi premiate, dar a anuntat ca Otelul Galati, campioana din sezonul precedent, va primi 3.5 milioane de euro.

Adunarea Generala a LPF a decis ca plafon minim pentru drepturile de televizare ale celor sase pachete de meciuri din Liga I disponibile suma de 45 de milioane de euro plus TVA pentru trei ani sau 15 milioane pe un an, a anuntat presedintele LPF, Dumitrru Dragomir. Decizia se va lua astazi.

La licitatia din 4 aprilie, la care au participat societatile SC Antena TV Group SA, SC RCS&RDS SA si SC Romtelecom SA, numai trei pachete au fost adjudecate dintre cele noua. Liga a scos la licitatie cesiunea drepturilor de televiziune (audiovizuale) prin orice mijloc tehnic a imaginilor în miscare, însotite sau nu de sunet, din cadrul meciurilor de fotbal ale competitiei Liga I “PARTENER” în sezoanele competitionale 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014, partidele fiind împartite în noua pachete. Astfel, RCS&RDS a câstigat primul pachet de meciuri, Romtelecom, pe cel de-al doilea, iar Antena 1, pe ce de-al optulea, pentru celelalte pachete nelicitând nimeni.

RDS&RCS si Romtelecom au licitat pentru pachetul numarul 1, prima câstigând la al doilea pas cu suma de 13.200.000 de euro plus TVA (pret de plecare 12.900.000 de euro plus TVA).

Cel de-al doilea pachet a fost adjudecat de Romtelecom, singura care a licitat, cu suma de pornire de 12.900.000 de euro plus TVA.

Pachetul numarul opt a fost adjudecat de Antena 1, cu suma de 10.500.000 de euro plus TVA.

Pretul de pornire a licitatiei pentru fiecare pachet, cu exceptia pachetelor 8 si 9, a fost de 12.900.000 euro (4.300.000 euro/ sezon competitional), la care se adauga TVA. Pretul de pornire a licitatiei pentru pachetele 8 si 9 este, pentru fiecare dintre ele, a fost de 10.500.000 euro (3.500.000 euro/ sezon competitional) la care se adauga TVA.

RCS&RDS si Antena 1 au câstigat, în urma cu trei ani, licitatia pentru drepturile de televizare ale meciurilor din Liga I, în sezoanele 2008/2009, 2009/2010, 2010/2011, pentru suma de 85 de milioane de euro plus TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.