Steaua Bucuresti este calificata in grupele Ligii Campionilor


Champions League

Cinci ani a aşteptat Steaua o nouă calificare în grupele Ligii Campionilor, iar visul s-a împlinit marţi seara, după returul cu Legia Varşovia. Roş-albaştrii au muncit întreaga vară pentru a reveni la masa bogaţilor şi după ce au eliminat pe Vardar Skopje şi Dinamo Tbilisi au trecut şi de marele hop, campioana Poloniei, Legia Varşovia.

A fost cel mai dificil adversar din cei trei întâlniţi în acest sezon, asta şi pentru că în prima manşă Steaua a remizat la Bucureşti, scor 1-1. Din fericire, la Varşovia elevii lui Laurenţiu Reghecampf au reintrat repede în cărţile calificării, ei deschizând scorul încă din minutul 7, prin Nicuşor Stanciu, în urma unei faze lucrate de Cristi Tănase.

Năuciţi de golul încasat atât de repede, la prima fază ofensivă a Stelei, polonezii au cedat şi la următoarea acţiune de atac a echipei noastre, iar în minutul 9 Federico Piovaccari a dus scorul la 2-0 pentru Steaua. Polonezii trebuiau să mai marcheze de trei ori pentru a obţine calificarea, lucru care nu s-a întâmplat, însă le-au creat emoţii jucătorilor noştri, mai ales în repriza secundă.

Dealtfel, în partea a doua a jocului Steaua a cedat iniţiativa, iar presiunea polonezilor a fost greu de suportat de fotbaliştii lui Reghecampf, pe mulţi dintre ei finalul de meci găsindu-i epuizaţi de efort. Calificarea în grupele Ligii Campionilor nu a fost însă pusă sub semnul întrebării, asta şi pentru că polonezii au egalat abia în al patrulea minut al prelungirilor, la câteva secunde după golul lui Rzezniczak arbitrul fluierând finalul partidei.

Scorul general al întâlnirii Steaua – Legia Varşovia a fost astfel 3-3, dar echipa noastră merge în grupele Ligii Campionilor, graţie golurilor marcate marţi seara, în deplasare. Roş-albaştrii sunt astfel pentru a şaptea oară în grupele Ligii Campionilor, însă 2008 a fost ultimul an când au ajuns acolo, jucând într-o grupă cu Bayern Munchen, Olympique Lyon şi Fiorentina.

Tragerea la sorţi a grupelor actualului sezon va avea loc joi, la Nyon, la ora 18.45, scrie RomaniaTV.net

Daca ti-a placut arata-le si prietenilor tai:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on RedditPrint this pageEmail this to someone