Dan Brown lansează noul roman din seria “Codul lui Da Vinci” în luna mai


Inferno, noul roman Dan Brown, apare pe 14 mai 2013Celebrul scriitor american, autorul bestsellerelor “Codul lui Da Vinci” şi “Îngeri şi Demoni” – ambele adaptate pentru  marile ecrane cu premiatul actor Tom Hanks în rolul principal – va lansa o nouă continuare a seriei în luna mai din acest an.

Noul roman din serie, intitulat “Inferno”, va fi lansat pe data de  14 mai 2013 de către editura britanicăTransworld.

În acest nou roman, profesorul de iconologie religioasă Robert Langdon de la Universitatea Harvard, va descifra misterele celebrei opere literare “Divina Comedia” scrisă de celebrul poet si filosof italian Dante Alighieri.

Autorul, vorbind despre noul său roman, a declarat:

“Deşi am studiat Infernul lui Dante pe vremea studenţiei, am început să apreciez doar recent, în timpul unei vizite la Florenţa, influenţa durabilă a operei lui Dante asupra lumii moderne. Prin acest nou roman voi lua cititorii într-o călătorie către adâncurile unei regiuni misterioase… o lume de coduri, simboluri şi multe pasaje secrete”.

Interesant de ştiut: romanele Dan Brown au fost adaptate pe marile ecrane în ordinea inversă apariţiei: primul său roman ecranizat a fost “Codul lui Da Vinci”, apărut în anul 2003, iar a doua ecranizare – Îngeri şi Demoni – se bazează pe al doilea roman de-al său, cu acelaşi titlu, apărut în anul 2000.

Codul lui Da Vinci a fost romanul care i-a adus celebritate autorului – cartea a petrecut 120 de săptămâni în lista de top 10 bestsellere a publicaţiei Sunday Times, din care 68 de săptămâni a menţinut poziţia de top în această listă. Romanul a fost tradus în 51 de limbi. Romanele lui Dan Brown s-au vândut în peste 190 de milioane de exemplare, peste tot în lume.

Daca ti-a placut arata-le si prietenilor tai:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on RedditPrint this pageEmail this to someone