Roberto Gomez Bolanos s-a stins din viata

0
10

Roberto Gomez Bolanos

Preşedintele mexican Enrique Pena Nieto a deplâns, într-un mesaj publicat pe platforma online Twitter, moartea “unui simbol a cărui muncă trece dincolo de generaţii şi de graniţe”.

Cunoscut drept “Chespirito”, un joc de cuvinte care înseamnă “Micul Shakespeare”, pornind de la statura sa mică şi numeroasele scenarii pe care le-a scris, Gomez Bolano a creat unele dintre cele mai longevive şi apreciate personaje comice din America Latină.

Show-ul său, “El Chavo del Ocho”, despre un copil naiv dintr-un cartier sărac, care locuieşte într-un butoi, este considerat de mulţi drept un element important care a ajutat Televisa să devină o companie internaţională de renume.

Roberto Gomez Bolanos a mai fost cunoscut pentru personajul El Chapulin Colorado (Lăcusta roşie, n.r), un erou stângaci, îmbrăcat într-o salopetă roşie, cu o pereche de pantaloni scurţi galbeni purtaţi peste aceasta, care a inspirat crearea lui Bumblebee Man (Omul Bondar, n.r.), personajul vorbitor de limbă spaniolă din serialul de desene animate american “Familia Simpson”, scrie RomaniaTV.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.