New Single – Leticia – Noapte de Noapte

0
46

Leticia - Noapte de Noapte

Leticia a urcat prima oară pe scenă la trei ani şi jumătate şi a cântat până acum în Italia, Franţa şi Japonia, dar şi pe plaiurile mioritice. „Prima apariţie pe scenă a fost la Ostrov, în satul meu natal. Nu împlinisem încă patru ani. Participam la o serbare organizată de grădiniţă”, îşi aminteşte hunedoreanca.

La sugestia mamei sale, interpreta de folclor Elena Moisescu, Leticia s-a înscris, în clasa a şasea, la Liceul de Muzică „Sigismund Toduţă” din Deva. Doi ani mai târziu a urmat şi cursuri de canto la Casa de Cultură din capitala judeţului.

„Întotdeauna le-am fost recunoscătoare profesorilor mei. Fără ei n-aş fi reuşit să fac mare lucru, în ciuda talentului pe care mi l-a dat Dumnezeu”, este convinsă artista.

După absolvire, Leticia a plecat în Austria. A petrecut aici un an si a făcut design. Abia la întoarcere şi-a reluat colaborările muzicale. În 2007 a avut un contract de jumatate de an în Japonia.

De-a lungul anilor, Leticia a cantat şi în Italia şi Franţa.De şase ani locuieste în capitală.

Odată cu muzica, Leticia a încercat să-şi continue studiile. Nu în domeniu, ci în Psihologie şi Management.

In 2009 hunedoreanca Leticia a colaborat cu Play&Win, adică Sebastian Barac, Marcel Botezan şi Radu Bolfea – trei tineri din Alba-Iulia, cei mai bine cotaţi compozitori din Europa de Est, care au compus hituri pentru Inna, Activ, Akcent, 3SE, Impact şi care au primit 100.000 de euro ca să-i compună o piesă miliardarului rus Arkady Gaidamak, care vrea să se lanseze în muzică după ce a plătit un milion de dolari pentru a apărea în videoclipul „Alejandro” al celebrei Lady Gaga.

Piesa „Dreaming of You”, cu care Leticia a intrat în finala naţională a Eurovision 2011, este al treilea single compus de Play&Win pentru ea, după „If You Cry” şi „Tragic Pozitive”. „Lucrăm foarte bine împreună. Sunt băieţi talentaţi şi, mai ales, sunt originari din aceeasi zona în care m-am născut şi eu, Alba-Iulia.”, spune Leticia.

Piesa interpretată de ea, „Dreaming of You”, a ocupat locul 6, cu 89 de puncte, pe lista celor 13 finaliste în faza naţională a celebrului concurs muzical Eurovision. Pe primul loc al clasamentului s-a situat Hotel FM, cu „Change”, cumpusă de Gabriel Băruţă, pe versurile Alexandrei Ivan. Totalul pieselor înscrise în concurs a fost de 90, dar şase dintre ele nu au ajuns la jurizare din pricina documentaţiei incomplete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.