Romania nu va mai participa la Eurovision 2024

0
102

Ce spune TVR:

“Constrangerile financiare si dorinta de a reprezenta Romania la un nivel performant sunt motivele pentru care Consiliul de Adminitratie (CA) a decis ca TVR sa nu participe la editia din acest an a Eurovision Song Contest (ESC).

Hotararea a fost luata in sedinta de astazi, 25 ianuarie, cu 5 voturi “pentru”, 4 “abtineri” si 4 “impotriva.

Tot astazi, Consiliul de Administratie a aprobat bugetul SRTv pentru 2024, care nu contine suficientu fonduri pentru a garanta participarea Romaniei conform standardelor tot mai ridicate ale concursului international.

In acest an, pe langa productiile consacrate, TVR aloca resurse consistente pentru alte productii si proiecte prioritare. Printre acestea: transmiterea Jocurilor Olimpice de vara de la Paris, continuarea procesului de retehnologizare – automatizarea emisiei canalelor SRTv, investitii in sistemul de productie al stirilor, continuarea investitiilor in noul sediu al TVR Craiova si alte proiecte de modernizare indelung amanate.

Desi a beneficiat de o prelungire a termenului limita pentru inscrierea la concursul din 2024, multumita unei colaborari de traditie cu European Broadcasting Union (EBU), organizatorul concrusului, TVR se vede nevoita sa amane participarea la Eurovision Song Contest pentru o editie viitoare.

Eurovision 2024 va avea loc in orasul Malmo din Suedia, tara al carei reprezentat a castigat editia din 2023 a concrusului. De-a lungul anilor, mai multe tari, precum Ungaria, Turcia, Bulgaria, Muntenegru, Slovacia, Bosnia si Hertegovina sau Macedonia de Nord au decis sa nu participe la concursul international.

Pacat ca si Romania avea la preselectii piese destul de frumoase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.