Slayer, GusGus si altii la VOLT festival 2016

0
20
festival volt
photo: [ Sandor Csudai ]

Festivalul VOLT, organizat anual în orașul Sopron din vestul Ungariei, este printre cele mai mari asemenea evenimente din țară. Festivalul durează cinci zile (și patru nopți), și are loc de obicei în prima săptămână din luna iulie. VOLT are o ofertă muzicală diversificată, acoperind totul de la rock la world music, jazz și multe alte stiluri. Anul acesta festivalul va avea loc între 29 iunie și 2 iulie.

Organizatorii festivalului (echipa din spatele multor alte evenimente de anvergură din Ungaria, ca festivalele Sziget și Balaton Sound) au început deja să anunțe primii artiști participanți la eveniment. După Iron Maiden și Whiz Khalifa, anunțați la începutul lumii, organizatorii au adăugat noi nume mari la line-upul festivalului: Slayer, Damien Rice și GusGus, alături de formația de drum and bass din Marea Britanie, SIGMA.

Slayer a lansat cel mai nou album anul trecut, primul de la decesul membrului fondator Jeff Hanneman din 2013. Formația are 35 de ani în 2016, dar vârsta ei (și a membrilor) nu influențează în nici un fel performanța lor pe scenă. Concertul Slayer va fi probabil cel mai „sălbatic” eveniment al festivalului.

Damien Rice este un bine cunoscut cântăreț, compozitor și multi-instrumentist, unul dintre artiștii cu cea mai mare influență a zilelor noastre. SIGMA este o formație cunoscută de drum and bass din Leeds, Marea Britanie, cunoscută pentru stilul său melodic. Iar GusGus este o trupă de muzică electronică din Reykjavik, Izlanda, cu o carieră de peste 20 de ani în spate.

Festivalul VOLT din Sopron a avut parte de o surpriză foarte plăcută în acest an: a fost ales cel mai bun festival de mărime medie din Europa la ediția din acest an al European Festival Awards. Festivalul a primit votul de încredere a peste 800,000 de fani din 50 de țări europene. VOLT a primit prima sa distincție internațională în acest an, dar speră la mai multe în viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.