OTP Bank a preluat Banca Romaneasca

OTP Bank

Banca ungară OTP a cumpărat subsidiara locală a elenilor de la National Bank of Greece (NBG), Banca Românească, potrivit unor surse citate de Reuters.

”S-a ajuns la o înțelegere. Sucursala NBG va fi vândută către OTP”, spune una dintre sursele citate de presa internațională.

Reprezentanții OTP au anunțat public că sunt în cursa pentru preluarea activelor băncilor aflate la vânzare, achiziția făcând parte din strategia lor de extindere în regiune.

NBG plănuiește să vândă mai multe active din Balcani, inclusiv operațiunile din România, pentru a-și finaliza planul de restructrare agreat cu autoritățile europene, a precizat directorul executiv al grupului Leonidas Fragiadakis.

”Acest eveniment de M&A a fost foarte anticipat”, a declarat analistul Norbert Harcsa, de la Ipopema, pentru Reuters. ”OTP ar putea avea o cotă de piață de 3,6% în România față de targetul de 5% al managementului”, a adăugat el, scrie NewMoney.ro

Daca stim anul trecut OTP Bank a preluat si Millenium Bank sa vedem din surse auzisem ca vor sa preia si Banc Post nu se stie inca nimic de aceasta.

Daca ti-a placut arata-le si prietenilor tai:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on RedditPrint this pageEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published.