ZTE doreste sa investeasca in Romania

0
20

ZTE

„Într-o primă fază, vom aloca 16 milioane de euro pentru deschiderea unui centru de servicii în zona de vest a ţării. Cu o întârziere de câteva luni, am demarat în această lună procesul de recrutare a câteva sute de persoane, pe care sperăm să-l încheiem în februarie 2014. De asemenea, în faza a doua a investiţiei, care se va finaliza în partea a doua a anului viitor, vom deschide un alt centru de servicii în zona de sud a ţării, suma alocată ridicându-se la 23 milioane de euro”, a spus Vintilă, prezent la Forumul economic şi comercial China-Europa Centrală şi de Est.

În prezent, potrivit lui Vintilă, ZTE România are circa 150 de salariaţi.

„Restul banilor până la 100 de milioane de euro vor avea ca destinaţie înfiinţarea unei linii de producţie de echipamente telecom. Una din condiţiile de participare la licitaţiile din Europa este ca echipamentele să fie produse într-o ţară membră a Uniunii Europene.Vedem o creştere a cererii pentru aceste produse şi vrem să fim pregătiţi”, a spus şeful ZTE România.

În august 2011, Ministerul pentru Societatea Informaţională a anunţat că ZTE intenţionează să deschidă în România o linie de producţie pentru echipamente de recepţie a semnalului TV digital terestru.

„Reprezentanţii ZTE şi-au manifestat interesul de a extinde investiţiile în România, în domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor, precizând că doresc să deschidă în ţara noastră o linie de producţie pentru echipamente de recepţie a semnalului TV digital terestru”, se arata într-un comunicat al instituţiei din 24 august 2011.

ZTE Corporation a fost înfiinţată în 1985, la Shenzhen, şi derulează în prezent activităţi în peste 140 de ţări.

ZTE produce echipamente pentru reţele de telecomunicaţii fixe, mobile, pentru reţele optice şi de date, şi pentru reţele inteligente şi de ultimă generaţie, scrie Economica.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.