BMW Seria 5 si Audi A6 au un rival de la Maserati

Maserati Ghibli

Italienii de la Maserati vor lansa in curand primul lor model din segmentul E. Propunerea pentru clientii cu conturi generoase va fi denumita Ghibli, este construita pe o platforma mai scurta a actualului Quattroporte si poarta semnatura biroului de creatie Maserati, care a apelat la Lorenzo Ramaciotti, fostul sef al celor de la Pininfarina.

O premiera va avea loc si la capitolul motorizare, casa auto introducand si primul diesel din istoria brandului. Astfel, in oferta se va regasi unitatea V6 de 3.0 litri, care figureaza deja pe mai multe modele din cadrul Grupului Fiat-Chrysler.

Oferta va fi completata de propulsorul pe benzina V6 de 3.0 litri, declinat in doua versiuni de putere. Motorul a fost proiectat sub indrumarea lui Paolo Martinelli, seful departamentului de motoare Fiat, fost specialist al propulsoarelor cu care Michael Schumacher si Ferrari obtineau premii in Formula 1.

Versiunea entry-level va dezvolta 330 Cai Putere, in timp ce versiunea de top promite o putere totala de 410 Cai Putere. Transmisia va fi una ZF automata, cu opt rapoarte. Maserati propune tractiune integrala pentru modelul echipat cu motorizarea de top.

Dupa cum ne-a obisnuit, habitaclul va fi presarat cu detalii de lux prexum tapiteria din piele Poltrona Frau in standard si sistemul audio Bowers & Wilkins in lista de optionale.Noul Maserati Ghibli isi va face debutul saptamana viitoare, in cadrul Salonului Auto de la Shanghai. Producatorul auto spera sa vanda 50.000 de exemplare pe an.

Leave a Reply

Your email address will not be published.