Avionul AirASIA disparut fara urma, s-au reluat cautarile

0
19

AirAsia

„La ora locală 06.00 (duminică, 23.00 GMT), am reluat căutările pentru a găsi avionul AirAsia dispărut”, a declarat Tatang Zainuddin, adjunct al șefului operațiunilor Agenției indoneziene de căutare și salvare.

„Ne îndreptăm spre estul Insulei Belitung”, a precizat el.

Belitung este o insulă indoneziană situată în Marea Java, în largul coastelor de est ale Sumatrei.

Avionul companiei malaeziene AirAsia, care a dispărut duminică între Indonezia și Singapore cu 162 de persoane la bord, s-a prăbușit în apele din apropierea insulei Belitung, după ce s-a confruntat cu turbulențe și a încercat să devieze de la traseul de zbor stabilit inițial, a declarat șeful departamentului de relații publice al Serviciului de salvare al Indoneziei, Supriandi Minggu, citat de Ria Novosti.

Pilotul Airbus A320 al companiei AirAsia (zborul QZ8501) ceruse duminică dimineață aprobarea pentru „devierea” de la planul său de zbor din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, indicase mai devreme compania malaeziană.

„Avionul Airbus A320 al companiei AirAsia — care efectua zborul QZ 8501, din Surabaya în Singapore — a căzut în apele din apropierea insulei Belitung, de coordonate 03.22.46 și 108.50.07 „—a declarat Supriandi Minggu pentru ziarul local Republika. Potrivit acestuia, echipele de salvare se îndreaptă deja spre Belitung.

După toate aparențele, aeronava a întâlnit turbulențe, a încercat să-și schimbe cursul și s-a prăbușit, scrie ziarul menționat.

Conform Reuters, la bordul aeronavei se aflau 155 de pasageri, între care 149 de indonezieni, trei coreeni, un britanic și un malaezian.

„Aparatul A320-200 transporta șapte membri ai echipajului și 155 de pasageri între care 16 copii și un bebeluș”, a precizat directorul general al aviației civile indoneziene, Djoko Murjatmodjo.

Cu toate acestea, Ministerul Transporturilor al Indoneziei nu a confirmat deocamdată prăbușirea aeronavei AirAsia, scrie ROMANIATV.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.