Proteste in Chile

0
1

Proteste

Proteste, baricade, tunuri cu apă – acesta este peisajul oferit de Capitala chiliană care a decis să intre în grevă timp de două zile, pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de regimul preşedintelui Sebastian Pinera.

Început iniţial ca o nemulţumire a studenţilor faţă de noua legea a Educaţiei, protestul acestora s-a extins pe străzile din Santiago, ajungând să cuprindă mai multe categorii socio-profesionale. Pentru a-i calma, forţele de ordine au fost nevoite să apeleze la tunuri cu apă şi gaze lacrimogene.

Cererile nemulţumiţilor cuprind o serie largă de revendicări, de la schimbări în domeniul educaţional şi până la votarea unei noi Constituţii sau modernizarea sistemului fiscal. Încolţit, liderul chilian a ieşit în faţa poporului, pentru a cere Guvernului să ia în seamă doleanţele mulţimii.

“Acesta este un Guvern care ascultă, ascultă cu multă atenţie şi bunăvoinţă, dar calea rezolvării problemelor nu este cea a cockteilurilor Molotov, nici cea a pietrelor sau a incendierii şcolilor”, a spus preşedintele chilian Sebastian Pinera.

Greva declanşată miercuri este cea mai mare manifestaţie de acest gen din ultimii 20 de ani, mai exact de la sfârşitul dictaturii lui Augusto Pinochet, ne informeaza Antena3.


Radio Noise Romania este alaturi de tine noi ne auto finantam din publicitatea de pe site dar 70% din cititori au AdBlock si am ales sa avem si link donatii, si tu ne poti sustine aceasta initiativa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.