Proteste in Chile


Proteste

Proteste, baricade, tunuri cu apă – acesta este peisajul oferit de Capitala chiliană care a decis să intre în grevă timp de două zile, pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de regimul preşedintelui Sebastian Pinera.

Început iniţial ca o nemulţumire a studenţilor faţă de noua legea a Educaţiei, protestul acestora s-a extins pe străzile din Santiago, ajungând să cuprindă mai multe categorii socio-profesionale. Pentru a-i calma, forţele de ordine au fost nevoite să apeleze la tunuri cu apă şi gaze lacrimogene.

Cererile nemulţumiţilor cuprind o serie largă de revendicări, de la schimbări în domeniul educaţional şi până la votarea unei noi Constituţii sau modernizarea sistemului fiscal. Încolţit, liderul chilian a ieşit în faţa poporului, pentru a cere Guvernului să ia în seamă doleanţele mulţimii.

“Acesta este un Guvern care ascultă, ascultă cu multă atenţie şi bunăvoinţă, dar calea rezolvării problemelor nu este cea a cockteilurilor Molotov, nici cea a pietrelor sau a incendierii şcolilor”, a spus preşedintele chilian Sebastian Pinera.

Greva declanşată miercuri este cea mai mare manifestaţie de acest gen din ultimii 20 de ani, mai exact de la sfârşitul dictaturii lui Augusto Pinochet, ne informeaza Antena3.

Daca ti-a placut arata-le si prietenilor tai:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on RedditPrint this pageEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published.