Rusia: Inundatiile fac pagube materiale majore

0
3

Inundatii Rusia

Peste 17.000 de persoane au fost evacuate din cauza inundaţiilor care au provocat pagube importante în Extremul Orient rus.

“În cel mai rău caz, până la 100.000 de persoane ar putea fi evacuate”, a declarat sâmbătă ministrul rus al Dezvoltării Regionale, Viktor, Işaev, citat de AFP.

Starea de catastrofă naturală a fost declarată în special în regiunile Amur şi Habarovsk, cele mai afectate de aceste inundaţii.

Ministrul Situaţiilor de Urgenţă, Vladimir Pucikov, a declarat că “121 de localităţi sunt inundate, peste 5.300 de case cu peste 32.500 de persoane” sunt afectate şi puţin peste jumătate dintre ele au fost evacuate până în prezent, transmite Interfax.

În cursul unei videoconferinţe cu liderii regiunilor afectate, Putin a declarat, potrivit agenţiilor ruse, că “cel mai important este să se evite victimele”, adăugând că mai este mult de muncă.

“Sunt inundate teritorii importante, linii telefonice şi electrice, drumuri şi poduri au fost avariate în zeci de localităţi, pagubele sunt enorme”, a continuat el, cerându-le oficialilor acestor regiuni să îl informeze zilnic cu privire la evoluţia operaţiunilor.

“Situaţia este dificilă, dar este sub control”, a apreciat Putin, scrie Antena3.ro


Radio Noise Romania este alaturi de tine noi ne auto finantam din publicitatea de pe site dar 70% din cititori au AdBlock si am ales sa avem si link donatii, si tu ne poti sustine aceasta initiativa

De acum esti la curent cu tot ce se intampla aplicatia Stirile Radio Noise Romania este in Magazin Play (Google Play) Stirile Radio Noise Romania in Magazin Play

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.