Vanzarile de CD-uri cresc in SUA

0
392

Vânzările de CD-uri s-au majorat pentru prima dată din 2004, în Statele Unite. 40,59 de milioane de unități au fost vândute aici în 2021, cifră în creștere cu 17% în raport cu anul precedent, potrivit Billboard.Albumul „30” al lui Adele a fost vândut în 898.000 de exemplare pe CD. Lansările cântăreței Taylor Swift au permis a creștere a vânzărilor. Albumul ei „Evermore”, lansat în decembrie 2020, apoi versiunile reînregistrate ale discurilor „Fearless” și „Red” s-au vândut cumulat în 713.000 de unități.

Grupul K-pop BTS a vândut 1,03 milioane de exemplare din ultimele două albume, lansate în 2020. În total, acestea trei reprezintă 7,1% din vânzările totale de CD-uri în Statele Unite în 2021. Revista remarcă, de altfel, că și fondurile de cataloage – albumele vechi de cel puțin doi ani și regulat reeeditate – au avut vânzări în creștere de 1,4%. În 2004, ultima dată când vânzările de CD-uri ai încheiat anul în creștere, primele în top au fost ocupate de albume Usher, Norah Jones și Eminem, scrie Profit.ro

Si vanzarile de CD-uri chiar si cele de vinyluri au explodat in ultima vreme toata lumea vrea sa asculte muzica la calitate cat mai buna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.