BBC va intra pe piata cu inca cinci noi televiziuni HD

0
37

BBC

Aceste televiziuni vor fi versiuni HD ale BBC News, BBC Three, BBC Four, CBeebies şi CBBC. Noile televiziuni vor fi disponibile atât prin satelit, cât şi în grilele operatorilor de cablu.

Anunţul BBC coincide cu informaţiile făcute publice de Ofcom (autoritatea de reglementare în audiovizual din Marea Britanie, n.r.), potrivit cărora este posibilă lansarea unui număr total de 10 canale HD pe undele radio eliberate ca urmare a tranziţiei de la televiziunea analogică terestră la televiziunea digitală terestră.

„BBC One HD şi BBC Two HD au demonstrat deja că sunt foarte apreciate de telespectatori şi sunt încântat că putem să continuăm în acelaşi fel prin lansarea a cinci noi televiziuni în format HD, până în prima parte a anului 2014”, a declarat directorul general al BBC, Tony Hall.

Acesta a precizat că programele celor cinci noi televiziuni vor putea fi urmărite gratuit de telespectatori.

„Aceste noi televiziuni ne vor permite să difuzăm şi mai multe dintre programele noastre la standarde tehnologice foarte ridicate”, a mai spus Tony Hall.

Potrivit oficialilor corporaţiei BBC, până la 70% din populaţia Marii Britanii va putea recepţiona cele cinci noi televiziuni.

În prezent, peste 50% din casele din Marea Britanie deţin dispozitive de recepţie HD. Potrivit oficialilor BBC, este de aşteptat că acest procent va ajunge la 90% în 2019.

Pe de altă parte, recent, BBC a anunţat că îşi va suspenda toate producţiile 3D pentru o perioadă nedeterminată, din cauza slabului interes al telespectatorilor pentru acest tip de programe, scrie economica.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.