Painea s-ar putea ieftini, in perioada urmatoare

0
9

Paine

Pâinea s-ar putea ieftini în perioada următoare, dacă preţul grâului va coborî sub 750 de lei pe tonă, a anunţat, joi, preşedintele Patronatului Român din Industria de Morărit şi Panificaţie (ROMPAN), Aurel Popescu, potrivit Agerpres.

“Este posibil să mâncăm o pâine mai ieftină deoarece preţul făinii a scăzut cu 30 de procente, iar grâul a ajuns la 750 de lei /tonă. De asemenea, recolta de grâu din acest an este de o calitate excepţională. Brutăriile vor încerca să ţină de preţ deoarece anul trecut preţul materiei prime a crescut de peste trei ori, iar pâinea s-a scumpit cu numai 10-15%. Totul depinde de cum se vor aproviziona morarii. Dacă preţul făinii va scădea sub 750 de lei pe tonă este posibil să asistăm şi la o ieftinire a pâinii”, a declarat Popescu.

În acest an, producţia de grâu a depăşit opt milioane de tone, iar în 6-7 judeţe în ţară, grâul este bun în proporţie de 100% pentru panificaţie, în timp ce în restul judeţelor procentul mediu este de 80%.

Necesarul intern de grâu este de trei milioane de tone (250.000 de tone lunar), la care se adaugă alte 500.000 de tone de grâu pentru sămânţă, citeaza Antena3.


Radio Noise Romania este alaturi de tine noi ne auto finantam din publicitatea de pe site dar 70% din cititori au AdBlock si am ales sa avem si link donatii, si tu ne poti sustine aceasta initiativa


Sustine proiectul Radio Noise Romania

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.